Co-Fondatorul Siri face cateva previziuni cu privire la viitorul asistentilor personali din smartphone-uri

  Dag Kittlaus este co-fondatorul companiei de la care Apple a cumparat software-ul pe care noi astazi il cunoastem drept Siri, iar el a vorbit cu cei de la Forbes despre viitorul sistemelor de recunoastere a comenzilor vocale. Dag spune ca in viitor asistentii vor fi capabili sa ne rezerve bilete de avion, sa ne cumpere haine, sa ne rezerve o camera la hotel, sau desigur sa ne aduca aminte sa luam ceva din oras. El spune ca Siri este doar prima piesa dintr-un puzzle mult mai mare, insa este o piesa foarte importanta de la care porneste totul.

Dag believes we will all have our own virtual assistant one day. He (or she) will do everything for you – book your flight, make your hotel reservation, remind you to pick up your child from soccer, and order your next perfectly fitting jeans. There are many pieces to this puzzle for it to work. The first one is voice recognition – or Siri. The second piece is extremely deep domain expertise. For example, in order to find great jeans you have to know everything about jeans. In order to book a flight, you need many inputs and access to various websites or travel agents to do the booking.

  Totul incepe cu Siri, dar cum continua? Ei bine Kittlaus ne spune ca asistentii trebuie sa devina experti in toate domeniile in care ne vor ajuta, astfel ca ei trebuie conectati la baze de date care sa le ofere tot ceea ce au nevoie pentru a lua decizii corecte. In cazul rezervarii unui bilet de avion, asistentul trebuie sa aiba acces la foarte multe website-uri pentru a compara preturile, iar in cazul achizitionarii hainelor trebuie sa stie intai cum se produce acel obiect de imbracaminte, iar mai apoi sa aiba acces la website-uri in care sa caute cele mai bune preturi. Practic producatorii trebuie sa construiasca sisteme extrem de complexe care sa dea asistentilor nostri acces la intregul internet, altfel ei nu pot evolua.

  Lasand la o parte asistentii personali, Dag vorbeste despre imprimante 3D, teleportare si oprirea imbatranirii, insa ceea ce spune el despre evolutia Siri s-ar putea intampla in cativa ani si Apple probabil lucreaza deja la asa ceva.