In SUA nu poti da Apple in judecata daca ti-ai spart ecranul iPhone-ului

  Acum cateva luni de zile cativa un posesor al unui iPhone 4 a dat in judecata compania Apple deoarece ecranul terminalului sau s-a spart dupa ce dispozitivul a cazut de pe scaun. El s-a suparat pe Apple deoarece compania sustine ca sticla de pe iPhone este de 20 de ori mai dura si de 30 de ori mai rezistenta decat plasticul. Stim cu totii ca acest lucru nu este valid, americanul a dat in judecata Apple acuzand-o de inducerea in eroare a consumatorilor, insa un judecator a decis ca acele informatii oferite de Apple nu au vreo legatura cu realitatea.

A “reasonable consumer” viewing a commercial showing the iPhone 4 in use as a phone, but without a cover, would not be misled to believe that the iPhone 4 could withstand any particular level of impact if the phone was dropped.

  Indiferent care ar fi parerea noastra, judecatorul sustine ca orice consumator normal trebuie sa isi protejeze telefonul cu o carcasa, iar cei care nu o fac nu au dreptul sa dea in judecata producatorul. Din punctul meu de vedere gandirea este gresita in situatia in care producatorul lauda duritatea sticlei cu care isi imbraca dispozitivele, insa judecatorul are alta parere.