Nokia lanseaza doua noi telefoane, induce utilizatorii in eroare cu o reclama falsa(Video)

[youtube]http://youtu.be/cimDfEIEiu0[/youtube]

  Aseara compania Nokia a lansat terminalele 920 si 820, doua dispozitive interesante care ruleaza Windows Phone 8. In acest dispozitive Nokia a integrat si niste camere pe masura, camere care beneficiaza de tehnologia OIS, optical image stabilization. Practic Nokia spune ca a imbuntatit stabilizatoarele de imagini din camere si doreste sa demonstreze utilizatorilor acest lucru printr-un clip video de promovare a terminalelor. In clipul de mai sus veti vedea doi tineri care se plimba cu bicicleta, barbatul filmand femeia cu un terminal Nokia. Compania prezinta beneficiile OIS in cateva cadre, iar mai apoi ruleaza o filmare care ar trebui sa fi fost inregistrata complet cu un smartphone Nokia. Problema este ca la trecerea pe langa o rulota se observa ca acea filmare era facuta cu o camera profesionala si nu cu un terminal Nokia, compania recunoscandu-si greseala si cerandu-si scuze in fata utilizatorilor.

  Nokia a incercat sa induca in eroare utilizatorii si de obicei asemenea lucruri au drept rezultat o scadere simtitoare a increderii in brand, chiar daca la scurt timp dupa publicarea clipului compania si-a cerut scuze si a publicat altul.

  Lasand gafa la o parte, Nokia Lumia 820 are un procesor dual-core Snapdragon S4 de 1.5 GHz, 1 GB RAM, ecran ClearBlack OLED cu rezolutie 840 x 480, camera de 8 megapixeli si desigur ca ruleaza Windows Phone 8. Nokia Lumia 920 are un procesor dual-core Snapdragon S4 de 1.5 GHz, 1 GB RAM, ecran LCD cu rezolutie 1,280 x 768, camera de 8 megapixeli ce beneficiaza de tehnologia PureView, chip NFC, baterie de 2000 mAh, capacitate de incarcare prin inductie si cam atat. Ambele terminale sunt interesante, nu cred ca vor fura din cota de piata a terminalelor Android sau a iPhone-ului, insa e bine ca Nokia incepe sa vada ca Symbianul si procesoarele single-core de 1 GHz nu sunt indeajuns de bune pentru ce avem noi nevoie acum.