Avocatii Samsung afirma ca sistemul multitouch din Android nu este la fel de bun precum cel din iOS

  In ziua de astazi producatorii de terminale mobile ar face orice pentru a scapa de un proces intentat de catre Apple, iar avocatii celor de la Samsung au afirmat ca sistemul multitouch din Android nu functioneaza la fel de bine precum cel din iOS. Afirmatia a fost facuta in fata unei instante din Olanda unde se judeca o actiune depusa de catre Apple impotriva Samsung pentru incalcarea unui brevet de inventie. Prin aceasta afirmatie avocatii Samsung au incercat sa convinga intanta ca terminalele din seria Galaxy nu au un sistem multitouch la fel de bun precum cel din iOS, iar ca tehnologia nu este incalcata.

Samsung has claimed that the way Android’s multitouch software works is not as good as Apple’s, in a bid to avoid a recall and ban on sales of its Android smartphones in a patent dispute with Apple in the Netherlands. Apple said in the Court of the Hague on Friday that Samsung should be banned from selling Android Galaxy devices in the Netherlands because Samsung infringes on a multitouch patent called “touch event model”. The patent describes technology that prevents smartphone users from pushing two buttons at the same time on the screen, such as the play and the delete button in a music application.

  Apple sustine ca terminalele Galaxy incalca un brevet de inventie pentru o tehnologie care impiedica apasarea simultana a doua butoane pe ecran, exemplul fiind apasarea simultana a butoanelor delete si play ale unei melodii din aplicatia Music. Apple vrea ca toate terminalele Samsung ce incalca acest brevet sa fie scoase din vanzare, iar o victorie aici ar presupune ca intreaga Europa sa ramana pentru o perioada de timp fara terminale Samsung deoarece subsidiarul din Olanda furnizeaza dispozitive pentru retaileriii din Europa.

In addition to a sales ban, Apple wants the judge to order a recall of all Galaxy devices that run Android 2.3 and higher from Dutch distributors and resellers. A sales ban in the Netherlands could also have an E.U.-wide effect because Samsung’s distribution center is located in the Netherlands.

  Avocatii ambelor companii s-au contrazis in fata instantei, cei de la Samsung sustinand ca implementarea din Android ar fi mai complexa si ar functiona intr-un mod diferit, dar si ca tehnologia Apple ar fi fost utilizata in trecut. Avocatii Apple au venit cu propriile argumente si ramane ca instanta sa decida cine are castig de cauza. Stim cu totii ca sistemul multitouch din Android nu este mai prost decat cel din iOS, insa instanta este cea care va decide daca apararea Samsung este reala sau nu.