Apple si HTC poarta discutii pentru incheierea pe cale amiabila a bataliilor legale

  HTC si Apple au deschise cateva procese in instantele din diverse tari de pe glob, insa cele doua companii poarta si discutii pentru rezolvarea pe cale amiabila a disputelor. Reprezentanti ai celor doua companii au purtat discutii in luna august a acestui an, insa nu au ajuns la un acord, dar partea buna este ca vor continua sa discute pana in punctul in care fie vor ajunge la o intelegere fie vor renunta. Un purtator de cuvant al HTC a declarat pentru presa din Taiwan ca deocamdata compania nu este interesata sa incheie o intelegere cu Apple, insa poarta aceste discutii deoarece judecatorii ITC din SUA le-au cerut sa faca acest pas.

The private parties are involved in multiple litigations and have conducted settlement negotiations. The private parties have met to discuss potential resolution of the different litigations, including this Enforcement Proceeding, including during the week of August 13, 2012 and also more recently. Persons with the requisite settlement authority participated for each party. While the private parties did not reach a settlement, there is an understanding that the private parties will continue settlement discussions in the future. The private parties have made good-faith efforts to resolve this Enforcement Proceeding and will continue to do so.

  Exista posibilitatea ca nici Apple sa nu fie interesata de incheierea vreunei intelegeri, insa companiile trebuie sa arate ca sunt de buna credinta si ca macar incearca sa ajunga la un acord pe cale amiabila. Instanta care le judeca, cazul din SUA va media cateva intalniri intre cele doua companii, dar Apple a avut asemenea medieri si cu Samsung, iar in final s-a ajuns la un proces pe care l-a castigat. Probabil in cazul HTC lucrurile nu vor fi diferite, insa ramane de vazut ce vor decide reprezentantii ambelor companii.