Astazi a incetat din viata Bill Moggridge, inventatorul design-ului clamshell al actualelor laptop-uri

  In anul 1979 Bill Moggridge facea public Grid Compass, primul computer portabil cu design asemanator cu cel al unei scoici, adica design-ul clamshell in baza caruia sunt concepute toate laptop-urile in ziua de astazi. El nu a fost primul care a avut ideea producerii unui laptop, insa a fost primul care a produs acest calculator portabil care mai apoi a fost utilizat de catre NASA si armata americana. In 2010 Moggridge a primit Prince Philip Designers Prize, cel mai vechi premiu pentru design care se acorda in Marea Britanie.

  Desi dispozitivul lui Moggridge nu avea un hard disk sau un floppy drive, el a fost apreciat de catre cercetatori, iar cativa ani mai tarziu a ajuns pe piata americana. Fara inventivitatea lui Moggridge probabil ar mai fi trecut cativa ani pana cand cineva s-ar fi gandit sa construiasca ceva asemanator, iar lumea ii va simti lipsa celebrului inventator. Bill Moggridge a decedat in cursul acestei nopti la varsta de 69 de ani dupa o lunga batalie impotriva cancerului.

5 COMENTARII

  1. cu toti trebuie sa fim recunoscatori lor pentru c detinem si ne bucuram in ziua de astazi . probabil ca acum asi bea cafeaua cu steve