Unele aplicatii ale Apple au culorile bazate pe lucruri reale, inclusiv scaunele avionului lui Steve Jobs

  Multi posesori de iDevice-uri nu au fost chiar atat de incantati de design-ul unor aplicatii, nici de culorile alese de catre Apple pentru ele si desi Scot Forstall a fost invinuit pentru modul in care arata apliactiile, Steve Jobs s-a implicat personal in dezvoltarea unora. Spre exemplu caplicatia iCal pentru Mac, si Find My Friends-ul din iOS, au culorile inspirate din culoarea scaunelor avionului Gulfstream detinut de catre fostul CEO Steve Jobs. Desi designerii aplicatiilor au dorit sa construiasca totul altfel, Steve Jobs a fost de alta parere, iar in final totul s-a facut asa cum a vrut el.

But before Forstall, it was Steve Jobs who encouraged the skeuomorphic approach, some say. “iCal’s leather-stitching was literally based on a texture in his Gulfstream jet,” says the former senior UI designer. “There was lots of internal email among UI designers at Apple saying this was just embarrassing, just terrible.”

  Ideea construirii aplicatiilor dupa lucruri reale a fost facuta pentru a familiariza utilizatorii cu aplicatiile, insa se pare ca in anumite cazuri nu a iesit totul asa cum s-a dorit. Steve Jobs credea ca oamenii vor folosi mult mai usor aplicatiile daca ele contin anumite elemente ce se regasesc usor si in viata reala, iar culoarea gandita de catre el este folosita la scaunele multor masini si nu numai. In final decizia lui Jobs nu a fost grozava, unii designeri erau rusinati de ceea ce au facut, dar utilizatorii folosesc aplicatiile pentru ca sunt utile si pentru ca nu ii prea intereseaza de design.