iPhone 5 are 3 microfoane, ne permite sa facem apeluri voce HD inclusiv in Romania

  In cadrul conferintei de aseara Phil Schiller a anuntat ca iPhone 5 vine cu 3 microfoane diferite, fiecare dintre ele avand un rol special in utilizarea functiilor disponibile terminalului. Cele 3 microfoane vor ajuta la imbunatatirea calitatii audio pentru filmele inregistrate cu iPhone 5, vor ajuta la imbunatatirea calitatii apelurilor de tip voce, vor ajuta in cadrul apelurilor Facetime, dar si la o mai buna interactiune cu Siri, sau alte aplicatii care le folosesc pentru a intelege tot ceea ce vorbiti voi. Microfoanele sunt strategic amplasate pentru a prelua cat se poate de fidel sunetele emise in jurul iPhone-ului, insa ramane de vazut cat vor fi de utile.

  O alta componenta importanta se regaseste in difuzorul folosit pentru apeluri, cei de la Apple sustinand ca au imbunatatit sistemul care elimina zgomotele de fond. Acum acest difuzor ar trebui sa elimine zgomotele care se aud in jurul interlocutorului, insa ar trebui sa faca sunetul mult mai clar eliminand chiar si unele zgomote de fond ale zonei in care va aflati voi. In teorie ceea ce prezinta Schiller suna interesant, insa pana acum Apple nu a reusit sa implementeze o tehnologie de genul acesta care sa fie intr-adevar utila.

  La final ramane functia Wideband audio care in esenta ne permite sa facem apeluri voce HD, lucru posibil deja cu destul de multe telefoane mobile. In Romania Orange le ofera utilizatorilor optiunea de a face acest lucru, si de indata ce iPhone 5 va ajunge in reteaua operatorului voi ar trebui sa puteti face apeluri HD, insa numai cu alte terminale compatibile cu aceasta tehnologie.