Prima Pagina Apple iPhone 5 si calitatea apelurilor telefonice

iPhone 5 si calitatea apelurilor telefonice

  Apple s-a laudat ca in iPhone 5 a implementat mai multe microfoane si wideband audio pentru a imbunatati, printre altele, calitatea apelurilor si eram foarte curios sa vad daca acest lucru se reflecta in viata reala. Ei bine pot spune ca apelurile voce facute folosind iPhone 5 sunt de o calitate mai buna, interlocutorii va aud mai bine, in unele instante voi ii auziti mai bine pe ei(depinde ce terminal au ei), iar daca faceti un apel cu un alt iPhone 5 realizati cat de mult a imbunatatit Apple totul. Ieri am facut un apel cu un prieten caruia i-am adus un iPhone 5 si pot spune ca am ramas uimit de cat de bine il auzeam, nu stiu sigur daca a fost HD, insa totul era foarte clar, fara zgomote de fundal, fara nicio problema.

  Intre iPhone 5 si iPhone 5/alte terminale compatibile putem face, teoretic, apeluri vodce HD prin Orange, insa nu va pot confirma daca apelurile facute de mine catre un alt iPhone 5 au fost prin aceasta tehnologie. Chiar si asa, pana acum am observat ca Apple a imbunatatit semnificativ calitatea apelurilor audio facute de pe iPhone, diferentele fata de iPhone 4/4S sunt usor de perceput si ma bucur ca Apple s-a gandit in sfarsit sa faca modificari si din acest punct de vedere. Acestea fiind spuse, iPhone 5 se descurca mai bine si din acest punct de vedere si sunt curios daca voi ati observat aceeasi imbunatatire.

 • mmuntean

  :((( al meu inca nu a ajuns, mai am putin de asteptat

 • Bodgan

  Noii posesori de i5 sunt rugati sa posteze preturi mici la vanzarea i4/i4s :)))
  Acum la modul serios, sunt posesor de 3GS, cat mai e pretul al un i4 sh?

 • Flo

  Eram curios daca il foloseai pe o retea de afara si faceai o comparatie, serviciile operatorilor de la noi lasa de dorit (referitor la calitatea apelurilor) Cu..zgarieturile cum stai ? Au “luat-o la vale” si mai rau? L-ai vopsit? Mai astept cateva teste de la tine ..apoi decid daca raman la 4s 🙂

 • Serban

  @zaone: se poate ca si in vodafone sa se observe aceasta imbunatatire? sau este exclusa mai ales pt orange pt ca cu ei lucreaza la acest aspect

 • Serban

  @ Flo daca doar zgarieturile sunt problema din a te face sa iti cumperi i5…iti recomand asigurare..si cand se strang destule ..iti iei unul nou

 • @Serban: Vodafone din cate stiu eu nu are Voce HD. Imbunatatirea e vizibila oriunde vorbesti, nu cred ca tine de operator, excluzand voce HD.
  Offtopicul e sters, invatati sa comentati unde trebuie.
  @Flo: Nu am vorbit in strainatate de pe el. Nu ma intereseaza zgarieturile, ele sunt sub degete cand il folosesc. Ma intereseaza sa mearga bine.

 • iRunaway

  Daca erati amandoi pe 3G inseamna ca erati aproape sigur pe HD Voice.

 • mihailco

  Dar din punct de vedere al semnalului este mai bun decat 4S sau unde locuiesti nu iti dai seama ?

 • Flo

  Zaone da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine..si sa acopar greselile Apple cu banii si cu degetele mele, chiar daca sunt fan !

 • boby

  zaone…nu ai zis pana acum cum se aude noul iphone…cat de tare se aude…daca se aude mai tare decat 4 sau 4s… nu ai zis nimik de asta sau nu am vazut eu prin prosturile tale…sqz daca e offtopic…dar chiar sunt interesat ca as vrea sa mi iau si eu zilele astea un iphone 5…

 • @boby: Nu am sesizat vreo diferenta notabila intre ele.

 • boby

  deci se aude la fel de incet…???

 • Nu am sesizat vreo diferenta, nici nu am facut vreun test stiintific. Gata cu offtopicul. O sa testez si asta in zilele urmatoare si daca exista vreo diferenta notabila o sa scriu, daca nu am scris inseamna ca nu e vreo diferenta notabila.
  @mihailco: Pare a fi la fel, totusi 5-ul schimba mai des celulele, nu stiu de ce.
  @Flo: Nu ma deranjeaza asa tare, n-am avut iPhone pe care sa nu il zgarii.
  Revin, gata cu offtopicul, ca e un subiect de discutie si fiecare intreaba ce vrea el, enough!

 • Orange a implementat aceste serviciu daca nu gresesc cu 2 ani in urma (aproximativ) , este pur si simplu o chestie de marketing . Este irelevanta , atat timp cat ai un terminal cre are 1 singur microfon poti avea orice pachet deoarece el nu suporta serviciile oferite. Cat priveste terminalele cu 2 sau 3 microfoane amplasate strategic sa spunem , nu conteaza reteaua deoarece sunetul este mult mai fidel , zgomotele din mediu sunt filtrate. Cel mai bine se testeaza in conditiide vant , atunci poti spune cum se aude sau te aude alt interlocutor. Deci nu o mai lalaiti cu orange voice HD.

  Este ca si in cazul LTE , este implementat in telefon dar nu sunt servicii sa le poti folosi …sau sunt conditii de folosire la 3g sa spunem si este limitat de retea la 128kbps ,dar telefonul suporta pana la 14 mbps. Cum sunt si testele , care din voi sesizeaza ca se deschide mai rapid cu o zecime de secunda un link? Nimeni dar la teste va dati cu parerea ca tantalaii , sa nu mai zic ca sunt testate pe serviciile din sua ,ceea ce nu este implementat la noi . SPUNE ZAONE

 • Marcel

  Astazi am facut primul apel de pe iPhone5 cu un prieten. El a spus ca se aide muult mai bine fata de vechiul I4.

 • liviu

  Vizavi de auzitul bine la iphone va pot declara ca de la updateul ios6 se aude totul mult mai bine.
  Asta se observa si pe net, multi recunosc ca se aude mult mai bine dupa ce au facut update l IOS6.
  Pacat de apple maps 🙁

 • me

  Si actualul meu telefon Motorola Defy are 2 microfoane si se aude bine.Totusi pot sa zic ca si iPhone-ul meu 3g se aude bine doar ca nu are microfonul de izolare a zgomotelor externe.Asa ca nu inteleg tot acest tam tam cu microfonale pentru ca nu este singurul de pe piata cu izolare externa.