Prima Pagina Apple iPhone 5 este cu doar 9 milimetri mai inalt decat iPhone 4S,...

iPhone 5 este cu doar 9 milimetri mai inalt decat iPhone 4S, foloseste tehnologia in-cell

  De luni de zile ni se tot spune ca iPhone 5 va avea un ecran construit folosind tehnologia in-cell si iata ca acest lucru se dovedeste a fi complet adevarat. Apple afirma pe website-ul sau ca ecranul din iPhone 5 este primul construit folosind respectiva tehnologie, iar mai jos descrie exact tehnologia in-cell pe care multe zvonuri au prezentat-o. Practic in ecranul iPhone 5 pixelii includ si electrozii tactili, panoul tactil fiind mult mai subtire decat cel din iPhone 4S, iar asta a permis reducerea dimensiunii dispozitivului, dar si imbunatatirea calitatii imaginilor oferite pe ecran.

Making a thinner, lighter iPhone meant even the display had to be thinner. Apple engineers accomplished that by creating the first Retina display with integrated touch technology. Which means instead of a separate layer of touch electrodes between display pixels, the pixels do double duty — acting as touch-sensing electrodes while displaying the image at the same time. With one less layer between you and what you see on iPhone 5, you experience more clarity than ever before. All on a display that’s 30 percent thinner than before.

  In ceea ce priveste inaltimea, cei 9 milimetri care fac diferenta intre iPhone 5 si iPhone 4S vor fi insesizabili cand veti lua dispozitivul in mana si cred ca dimensiunea ecranului va face rapid uitat faptul ca practic utilizati un iPhone mai lung.

 • Daniel

  și mai costisitor de înlocuit.

 • Wei Shen 沈偉

  E cu 8,6 mm mai inalt in schimb ce ecranul e mai mare cu 13 mm parca .

 • iPhone 5 is nearly 9 millimeters taller than. Rotunjim la 9 ca asa face si Apple.

 • razvanrazy

  e aproape 1 cm. e imposibil de nesesizat

 • @razvanrazy: Nu e diferenta mare, come on.

 • catamorariu

  Mi-e tot mai clar ca Ipad 4 va imprumuta tehnologia si e super pentru ca la Ipad 3 in lumina mai puternica vad ca ating o sticla iar ecranul este de fapt in spatele ei. Imi fura din senzatia de touch. In cell pare sa fie ce mi-as dori, sa ating direct ecranul. Cool!

 • AlViN

  Va tot plangeti de 1 centimetru…dar daca a-ti face trecerea la samsung GS3 cati cm aveti in plus?…

 • Anonymous

  Nu poate fi primul telefon cu ecran construit cu tehnologia in -cell. Samsung foloseste aceasta tehnologie de mult la ecranele sale Amoled.

 • Care din ele, zi-mi niste modele.

 • Seb

  @8

  Du-te si viseaza in Android land in continuare! Nu exista (momentan) niciun device in afara de iPhone 5 care sa aiba tehnologia in-cell. Cand Android e mai bun este de apreciat cand Apple sunt mai buni, la fel – trebuie sa fim realisti.

 • Daeveren

  “Super AMOLED is Samsung’s term for an AMOLED display with an integrated digitizer, meaning, the layer that detects touch is integrated into the screen, rather than being overlaid on top of it.”
  http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED

  din cate inteleg, ecranul de la noul iphone e primul ecran LCD de acest tip, cele AMOLED fiind construite inca de la inceput in felul asta

 • Da, dar acolo ar putea fi utilizata si alta tehnologie, alt proces de fabricatie, etc.

 • Anonymous

  Seb – du-te si te documenteaza inainte sa dai replici. Toate ecranele Amoled ale lui Samsung sunt construite cu tehnologia in-cell. iPhone are poate primul ecran LCD care foloseste aceasta tehnologie.

 • Daeveren

  E evident ca-i alta tehnologie… LCD vs AMOLED, doua tehnologii de ecrane diferite. Atata doar ca din zvonurile din ultimele luni (mai ales) dar parca si din prezentare, ai avea impresia ca ar fi primul ecran construit in felul asta. In citatul din articol, insa, este evidentiat ‘corect’ ca e doar primul ecran Retina de acest tip “creating the first Retina display with integrated touch technology”. Inginerii Apple (sau mai corect spus, compania care fabrica/furnizeaza noile ecrane catre Apple) au reusit implementarea acestei ‘noi’ tehnologii (in-cell) si implicit, fabricarea unor ecrane mai subtiri – insa tehnologia de a include senzorii touch direct in suprafata ecranului nu este ceva nou in industrie, ea fiind folosita de mai multi ani de catre anumiti competitori (Samsung si AU Optronics).

 • Daca iPhone 5 are Retina Display, nu e primul ecran cu tehnologia asta? Doar nu vorbesc de alte ecrane..

 • Point

  Putem sa fim obiectivi si nu subiectivi?Incerc sa ma abtin sa nu comentez dar nu sunt lasat,iphone 5 are 124 mm pe cand samsung galaxy s2 are 125.3’adica este cu 1mm si un pic mai mare decat iphone 5,cu toate astea este catalogat paleta de ping pong,dar un obiect cu un mm mai scurt,aka iphone 5 este catalogat perfect si useri se autoambarbateaza intre ei hai ma ca nu e mare sa fim seriosi,nu e mare,dar ala al concurentei in schimb da,nu e comic,sau trist dupa caz?

 • Anonymous

  Retina nu e o tehnologie si nu are nimic de a face cu senzorii tactili din ecran.
  Sunt ecrane amoled cu mai multi pixeli decat iPhone si care sunt fabricate cu in-cell.

 • @Point: S2-ul e si mai lat.

 • zaone – are si ecran de 4.3 😉

 • Daeveren

  Corect ar fi ca este primul telefon Apple cu ecran in-cell… si atat. Lucru bun, dealtfel, dar importanta e partea cu ‘primul telefon Apple’ (‘Retina’ fiind doar o denumire de marketing folosita de Apple pentru a-si promova produsele avand ecrane cu ppi de peste 220, vezi wikipedia).
  Atat din textul articolului, cat si din ‘zvonurile’ ce au inconjurat internetul in ultimele luni, a reiesit/reiese ca Apple ar construi primul ecran in-cell, lucru neadevarat. Pacat doar ca din ‘strategia’ de marketing folosita atat de catre Apple, cat si de site-urile care au postat ‘zvonurile’ se intelege cum ca ar fi primul ecran (din lume/de pe piata) construit cu senzorii touch ‘direct in ecran’ si presupun ca majoritatea cititorilor neavizati sau potentialilor cumparatori chiar cred acest lucru.

  Pe scurt si pentru corectitudine:
  iPhone 5 este primul telefon Apple cu ecran ‘in-cell’
  iPhone 5 este primul telefon Apple cu ecran de 4 inch
  — ambele acestea fiind lucruri foarte BUNE, insa nu inseamna nici ca iPhone 5 ar fi primul telefon cu ecran 4″ (evident), nici primul telefon cu ‘in-cell’ de pe piata (ci doar din oferta Apple)

 • tayfun

  lg a anuntat optimus g la ifa , cu in cell touch , aceeasi tehnologie pe care o foloseste iphone 5 , ca deh , ecranele iphone-urilor sunt ecrane lg care costa vrea 30 de dolari , cu touch cu tot , dar noi cand le cumparam separat platim o caruta daca e sa schimbam noi o piesa la iphone .

 • Cand a aparut iPhone 4, era cu vreo 4mm mai ingust. Atunci mi s-a parut prea ingust si ma gandeam ca daca unul din iPhone-le urmatoare va avea ecran de 4-4,2″, sa pastreze latimea de la 3G/3GS, proportional mai inalt si avea sa fie ideal. Sper ca urmatorul iPhone sa fie mai scurt, caci ecranul de 4 inch este destul de ok pentru majoritatea, iar manevrarea cu o mana va reveni la normal. Presimt ca la i5 manevrabilitatea va fi mai dificila pentru femei si barbatii cu mana mica.

 • Medicul

  The first of it’s kind? Mare minciună!
  Xperia V are in-cell dinainte să fie prezentat iphone5.

 • ibobia

  @20 Daeveren

  Bravo! Efortul de a fi corect, riguros, concis merita a fi apreciat.
  Nu toti putem, sau avem chef, sau timp….să fim așa.
  Măcar timp pentru a aprecia si mulțumi sa găsim!
  Merita din plin, ca mult timp si stres de căutat si sistematizat, etc. ne mai salvează.
  Către cei care sunt de acord cu mine: puneti, va rog, o replica in genul “Da pentru Daeveren” !(chiar dacă poate este off-topic, scuze, Zaone!).
  Sunt sigur ca sunt mulți care merita asta, nu vreau sa ofensez pe cineva.
  Multumesc, Daeveren!
  Multumesc, Zaone!
  Multumesc si vouă!