Prima Pagina Apple Tutorial: Jailbreak iOS 6 GM + instalare Cydia pe iPhone si iPod...

Tutorial: Jailbreak iOS 6 GM + instalare Cydia pe iPhone si iPod Touch folosind redsn0w 0.9.13 dev 4(Windows, Mac)

  Aseara Apple a lansat iOS 6 GM, versiunea finala a sistemului de operare iOS 6, care este disponibil deocamdata doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS. Pe 19 septembrie Apple va lansa oficial iOS 6 prin intermediul iTunes, insa daca pana atunci aveti ocazia de a instala sistemul de operare pe propriul terminal, atunci cu ajutorul redsn0w 0.9.13 dev 4 puteti face jailbreak catorva dispozitive. Acest jailbreak este tethered, nu instaleaza automat Cydia si nu va permite sa utilizati anumite plugin-uri precum PreferenceLoader, deci il faceti doar daca stiti sa utilizatii liniile de comanda si metodele de instalare care le utilizeaza.

  Daca aveti nevoie de unlock, va atentionez ca ultrasn0w nu functioneaz pe iOS 6 GM si desi pentru unii cartelele Gevey decodeaza baseband-urile vechi, este recomandabil sa ramaneti la versiunea de iOS pe care o aveti. Daca faceti update la iOS 6 GM fara un custom ipsw si faceti update de baseband, atunci un restore la iOS 5.1.1 va readuce baseband-ul la valoarea acelei versiuni a iOS, dar nu il modifica la o valoare mai mica.

  redsn0w 0.9.13 dev 4 face tethered jailbreak numai pe :

 • iPhone 3GS;
 • iPhone 4;
 • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.13 dev 4 de aici.

Descarcati iOS 6 GM de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.13 dev 4), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 6 GM si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, install SSH si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

 • tineti apast butonul power 3 secunde;
 • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
 • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 6 GM.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la aplicatiile din iOS 6 GM si trebuie sa intalati Cydia. In momentul de fata exista sanse extrem de mari ca Cydia sa nu functioenze pe iOS 6 GM si va recomand sa nu urmati aceasta parte a tutorialului.

1. Conectati-va la o retea Wi-Fi(inclusiv iPhone-ul) si folosind WinSCP, sau alt program asemanator, conectati-va la iDevice-ul vostru.

2. Introduceti parola alpine pentru a va loga in sistem. Daca aveti deja jailbreak facut si parola schimbata, atunci ar fi bine sa introduceti parola noua.

3. De indata ce sunteti logati rulati comanda de mai jos.

wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

Dupa rularea comenzii si executarea ei iDevice-ul ar trebui sa se reseteze si Cydia ar trebui sa fie disponibila. Aplicatia o veti putea utiliza, insa s-ar putea sa nu functioneze corect si multe dintre pachetele disponibile in ea sigur nu vor functiona corespunzator.

 • Alin_A

  Salutare! Nu pui si un tutorial de install al iOS6 GM? Multam!

 • emanuel

  in mare este bun tutorialul , uitat de spus ca user name-ul este root .

  am instalat cydia dat nu se deschide…

 • Zodrakn

  Am si eu o intrebare. Am ios 6 beta 4 pe un i4 decodat cu certificatele SAM, daca dau shift+ update imi va mai cere sa fac iar activare?

 • Dumy

  @zodrakn: cum procedat sa pui ticketele de SAM pe ios 6 beta 4?
  Merge fara probleme decodarea cu SAM?

 • Zodrakn

  Da merge fara probleme. Am facut jailbreak la beta 3 dupa care am copiat certificatele SAM cu redsnow fara a instala sam iar dupa aceea am instalat beta 4 OTA.

 • Rares

  wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

  Aceasta comanda instaleaza cydia corect fara crashuri,dar in beta 4 nu mai pornea camera si la telefon vorbeai pe speaker,deci ma indoiesc ca e mai bine pe versiunea de gm.

 • Dumy

  @Zodrakn

 • marius

  Merge perfect ios 6 pe iphone 3gs nici nu miam inchipuit merge mai bine decat ios 5.1.1

 • marius

  incercati cu : wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh
  merge testat de mine

 • Ovidiu

  pai si pe 4s nu merge?

 • Pingback: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe iDevice.ro - 10.09.2012 - 16.09.2012 | iDevice.ro()

 • 123

  pai si unde bag terminatia aia ?

 • 123

  ca eu am instalat jailbreak-ul .. dar nu mi-a aparut cydia pe ecran si i-am dat si boot

 • robert

  pe iphone 4s ios 6 merge gevey ultra s?

 • robert

  sia fauct o cunostinta update, si scrie orange, dar nu are semnal, se poate face ceva?

 • @robert: Daca ai baseband vechi ar trebui sa mearga.

 • robert

  care este acela vechi?

 • robert

  3.0.04 are acum pe telefon….

 • vlad

  cum a zis si marius, asta e comanda buna. ms mult, cu putina truda am reusit si eu .merge testat si de mine. wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

 • danyel

  am si o problema imi arta cosmote da nu am semna si imi zice apel esuat .
  ce ii pot face ????
  mentionez ca a gevey.