Pret iPhone 5 in Romania – abonament, magazine online, piata neagra

42

  In aceasta dimineata Apple a deschis oficial precomenzile pentru iPhone 5 in SUA, Franta, Germania, Marea Britanie, Japonia, Australia, Hong Kong, Singapore si Canada, iar aici puteti gasi preturile pentru tarile europene. In baza acestor preturi ne putem face o idee in legatura cu pretul pe care il va avea dispozitivul atat in magazinele online din Romania, cat si la cei care il cumpara din strainatate si il aduc in primele zile in tara, iar la final raman preturile de la operatori. Acestea sunt doar estimari, nu trebuie sa le priviti ca fiind niste preturi fixe, insa in baza lor va puteti face o idee in legatura cu suma de bani pe care ar urma sa o platiti pe un iPhone 5.

  In cazul bisnitarilor, preturile terminalelor iPhone 5 vor incepe de pe la 900/950€ pentru versiunea de 16 GB a iPhone 5 si vor ajunge pana pe la vreo 1500€ pentru versiunea de 64 GB, iar cumparatori vor fi destui pentru ca terminalul este foarte cautat. Principalele medii in care veti gasi iPhone 5 de vanzare in primele zile sunt forumurile computergames/softpedia si desigur celebrul okazii, insa va spun din experienta ca terminalele astea se vand ca painea calda. Anul trecut eu am cumparat iPhone 4S de la Alex la un pret bun si sunt sigur ca acum el va avea destule disponibile.

  In magazinele online iPhone 5 va fi disponibil la preturi de 3300/3500 RON pentru versiunea de 16 GB, insa ele pot ajunge pana la 5000 RON pentru versiunea de 64 GB. Si in aceste cazuri vor exista multi cumparatori pentru ca terminalul este foarte cautat, iar magazinele online din Romania nu se vor teme sa ceara preturi mari pentru ca asa au facut in fiecare an. Partea buna este ca preturile acestea vor fi mult reduse in perioada imediata lansarii iPhone 5 la operatorii de telefonie mobila, insa pana atunci va trebui sa il cumparati la preturile cerute de magazine.

  La final raman operatorii care vor oferi abonamente complete pentru utilizatori, iar aici preturile depind de dorinta fiecarui operator de a atrage cat mai multi clienti. In general cel mai ieftin model al unui iPhone nou costa macar 300€ la cel mai scump abonament, iar anul acesta nu cred ca preturile vor fi mai mici decat de obicei. Orange, Cosmote si Vodafone vor avea o serie de abonamente standard pentru iPhone, probabil le vor “recicla” pe cele de anul trecut, insa veti putea cumpara terminalul si cu abonamentul propriu, deci veti avea parte de oferte personalizate pentru fiecare abonament. Nu cred ca operatorii vor vinde iPhone 5 la pret intreg de la bun inceput, dar puteti intreba in magazine.

  Aceasta este parerea mea in legatura cu preturile iPhone 5 in Romania, vom vedea daca am dreptate sau nu.