Prima Pagina Apple Apple a avut cateva motive foarte bune in baza carora a ales...

Apple a avut cateva motive foarte bune in baza carora a ales sa implementeze un Lightning dock in iPhone 5

  Foarte multa lume s-a intrebat de ce a ales Apple sa implementeze acest nou Lightning dock in iPhone 5 si nu a optat pentru mult mai celebrul micro-USB din moment ce se angajase ca va face acest lucru. Ei bine un inginer explica extrem de simplu motivele importante in baza carora Apple a luat decizia de a “revolutiona” industria coenctorilor pentru terminale mobile. Standardul micro-USB nu ar fi indeajuns de “destept” pentru a fi utilizat de iDevice-uri si asta pentru ca el nu ar permite terminalelor sa functioneze corect cu dock-urile Apple si alte accesorii compaitibile.

People keep asking why Apple didn’t opt for the micro-USB connector. The answer is simple: that connector isn’t smart enough. It has only 5 pins: +5V, Ground, 2 digital data pins, and a sense pin, so most of the dock connector functions wouldn’t work – only charging and syncing would. Also, the pins are so small that no current plug/connector manufacturer allows the 2A needed for iPad charging.

  Porturile micro-USB au doar 5 pini: +5V, impamantarea, doi pini “digitali” si un sense pin, iar conectorul Apple are inca 3 pe care ii foloseste pentru a interactiona cu dock-urile si alte accesorii compatibile. Folosind standardul micro-USB Apple ar fi facut multe produse incompatibile cu terminalele sale, dar asta nu este tot. Standardul micro-USB are pinii atat de mici incat niciun cablu nu poate oferi cei 2A necesari pentru incarcarea tabletei iPad, iar fara ei Apple nu poate fragmenta sistemul de incarcare/sincronizare a iDevice-urilor.

  Explicatii mai detaliate aveti aici, insa rezumatul il vedeti mai sus.

 • stefan479

  Credam ca era vb de largirea spatiului pt componentele interne mai importante.

 • ponta

  Ete flosk…e vorba de bani si numai de bani. De ce sa cumperi un cablu USB universal care costa o nimica toata cand poti sa cumperi un cablu spcial Apple si sa platesti o caruta de bani.

 • Djrelly

  Corect

 • jack

  mda….si portul firewire a fost o “alternativa” mai buna decat portul USB de altfel e atat de buna incat nici astazi nu a reusit sa ajunga sa fie utilizat in masa… cand e vorba de accesorii… e mai simplu sa faci un cablu proprietar de pe care sa iei bani mai multi nu? Mie teama ca intr-o zii apple sa nu cada in plasa celor de la sony care au avut de a face cu nenumarate critici datorita politicii lor similare

 • Andrei-Germany

  da,dar nu inteleg de ce e atat de complicat livrarea unui dock lightning … am comandat iphone 5 plus un dock … e… iphone ajunge pe 21 sept iar la status de la dock scrie ca delivery in october

 • ionut

  o fi sau nu fi vorba de bani dar au facut un lucru destept, indiferent de pozitia (fata/spate) il bagi fara sa dai gres. cati din voi au incercat sa bage un cablu usb in spatele unui PC la care nu ai acces viziual… nestiind cum este pozitionata mufa? cati din voi au avut probleme sa conecteze un micro usb la telefon, pentru ca de multe ori chiar si in pozitia corecta acesta nu intra si il intorceai invers si apoi iar il incercai in pozitia corecta. ca sa nu mai zic de diferentele de marime la diferitele cabluri micro usb.

 • anonim

  Si tabletele Samsung se incarca printr-un conector special din acelasi motiv, si anume microUSB nu era suficient de puternic pentru asa ceva.

 • Wei Shen 沈偉

  Va placea la scoala cand erati obligati sa aveti toti aceeasi uniforma si cravata rosie de pionier la gat ? V-ati bucurat in ’90 cand ati putut merge la scoala in blugi si camasa ? Ma rog , daca erati nascuti in ’90 . Unii dintre noi tare s-au bucurat cand au scapat de obligativitatea uniformei comuniste si dreptul de alege cum vrei tu .

 • amenono

  Pentru Apple este si o protectie fata de incarcatoarele de proasta calitate. Ii inteleg perfect. Internetul este plin de persoane care si-au stricat iDevice-urile pt ca au folosit incarcatoare de trei lei. Cred ca numarul lor ar creste brusc de 2-3 ori daca ar pune portul USB standard.

 • Alin

  Bine zis Amenono! Bravo!! Sunt f f f multi care si-au stricat telefoanele din cauza incarcatoarelor de 2 lei.. Eu am luat un incarcator auto cu 15 lei si l-am bagat la incarcat,arata ca incarca dar el de fapt incarca cu portia.. Peste o ora m-am uitat la tel si incarcase 3%… Parerea mea este ca bine au facut ca l-au schimbat si stati linistiti ca o sa apara pana in decembrie si la 15 lei ca avem multi chinezi bagaciosi..

 • djcata

  @Wei Shen uniformele nu sunt un lucru prost , ba chair foarte bun , e mai bine acum ca vine fiecare imbracat cum il taie capul ?