Apple a avut cateva motive foarte bune in baza carora a ales sa implementeze un Lightning dock in iPhone 5

  Foarte multa lume s-a intrebat de ce a ales Apple sa implementeze acest nou Lightning dock in iPhone 5 si nu a optat pentru mult mai celebrul micro-USB din moment ce se angajase ca va face acest lucru. Ei bine un inginer explica extrem de simplu motivele importante in baza carora Apple a luat decizia de a “revolutiona” industria coenctorilor pentru terminale mobile. Standardul micro-USB nu ar fi indeajuns de “destept” pentru a fi utilizat de iDevice-uri si asta pentru ca el nu ar permite terminalelor sa functioneze corect cu dock-urile Apple si alte accesorii compaitibile.

People keep asking why Apple didn’t opt for the micro-USB connector. The answer is simple: that connector isn’t smart enough. It has only 5 pins: +5V, Ground, 2 digital data pins, and a sense pin, so most of the dock connector functions wouldn’t work – only charging and syncing would. Also, the pins are so small that no current plug/connector manufacturer allows the 2A needed for iPad charging.

  Porturile micro-USB au doar 5 pini: +5V, impamantarea, doi pini “digitali” si un sense pin, iar conectorul Apple are inca 3 pe care ii foloseste pentru a interactiona cu dock-urile si alte accesorii compatibile. Folosind standardul micro-USB Apple ar fi facut multe produse incompatibile cu terminalele sale, dar asta nu este tot. Standardul micro-USB are pinii atat de mici incat niciun cablu nu poate oferi cei 2A necesari pentru incarcarea tabletei iPad, iar fara ei Apple nu poate fragmenta sistemul de incarcare/sincronizare a iDevice-urilor.

  Explicatii mai detaliate aveti aici, insa rezumatul il vedeti mai sus.