Apple dezvolta o tehnologie care blocheaza sau deblocheaza iDevice-urile folosind un sistem de recunoastere faciala

  Inginerii companiei Apple breveteaza in mod constant tehnologii care la un moment dat ar putea ajunge in viitoarele noastre iDevice-uri, iar cea mai recenta dintre ele ne descrie o tehnologie prin care iDevice-urile s-ar bloca/debloca singure analizand fata celui care le utilizeaza. Sistemul gandit de catre Apple este prezentat ca fiind util deoarece unii utilizatori evita sa isi mai seteze un cod de siguranta pentru terminale pentru ca l-ar putea uita rapid, iar acest sistem ar bloca dispozitivul cand utilizatorul nu ar mai fi regasit de camera frontala si l-ar debloca in momentul in care utilizatorul ar fi regasit de aceasta.

For instance, consider that the device is initially unlocked. In that state, a built-in camera captures one or more images, and the images are then analyzed to determine whether a user’s face is present therein. If a user’s face is not present in the images captured over a predetermined amount of time, the device automatically locks. Thus, the device is automatically locked when it determines that no user is currently using the device without having to wait for an idle timer to expire or a manual switch off by the user.

  Camera ar putea lucra impreuna cu accelerometrul, de exemplu, iar in momentul in care terminalul ar fi miscat camera ar fi actionata si la detectarea fetei utilizatorului ar putea debloca dispozitivul. Desi un sistem automat este utilizat si de catre Google, implementarea celor de la Apple presupune ca totul sa fie automat, in timp ce la Android OS utilizatorul trebuie sa selecteze utilizarea sistemului la fiecare pas. Ceea ce propune Apple este interesant, merita luat in seama, insa ramane de vazut daca va fi util in vreun fel si daca va ajunge in iDevice-uri.