Prima Pagina Apple Apple dezvolta o tehnologie care blocheaza sau deblocheaza iDevice-urile folosind un sistem...

Apple dezvolta o tehnologie care blocheaza sau deblocheaza iDevice-urile folosind un sistem de recunoastere faciala

  Inginerii companiei Apple breveteaza in mod constant tehnologii care la un moment dat ar putea ajunge in viitoarele noastre iDevice-uri, iar cea mai recenta dintre ele ne descrie o tehnologie prin care iDevice-urile s-ar bloca/debloca singure analizand fata celui care le utilizeaza. Sistemul gandit de catre Apple este prezentat ca fiind util deoarece unii utilizatori evita sa isi mai seteze un cod de siguranta pentru terminale pentru ca l-ar putea uita rapid, iar acest sistem ar bloca dispozitivul cand utilizatorul nu ar mai fi regasit de camera frontala si l-ar debloca in momentul in care utilizatorul ar fi regasit de aceasta.

For instance, consider that the device is initially unlocked. In that state, a built-in camera captures one or more images, and the images are then analyzed to determine whether a user’s face is present therein. If a user’s face is not present in the images captured over a predetermined amount of time, the device automatically locks. Thus, the device is automatically locked when it determines that no user is currently using the device without having to wait for an idle timer to expire or a manual switch off by the user.

  Camera ar putea lucra impreuna cu accelerometrul, de exemplu, iar in momentul in care terminalul ar fi miscat camera ar fi actionata si la detectarea fetei utilizatorului ar putea debloca dispozitivul. Desi un sistem automat este utilizat si de catre Google, implementarea celor de la Apple presupune ca totul sa fie automat, in timp ce la Android OS utilizatorul trebuie sa selecteze utilizarea sistemului la fiecare pas. Ceea ce propune Apple este interesant, merita luat in seama, insa ramane de vazut daca va fi util in vreun fel si daca va ajunge in iDevice-uri.

 • Marius-George

  Pai si nu a fost facuta deja de altcineva treaba asta pt. Cydia, ori l”au cumparat ori ala nu la brevetat.
  Din pacate il ultima vreme astia breveteaza doar ce cumpara si la cate brete de chestii detin nu realizeaza nici 10% .

 • Tonesito

  O idee excelenta

 • Many Banilow

  Asta a aparut prima data pe Galaxy Nexus.
  Felicitari Apple, ai mai furat o chestie 😀

 • Alex

  Ar fii frumos sa apara…maxar in cydia..:|

 • Chebac Claudiu

  Ar fi mai interesanta faza cu citirea amprentei pe butonul home.

 • Pimp

  gx s 3 are chestia asta , ma rog nu de unlock–si am mai vazut o la nexus de 1 an si ceva

 • Marius-George

  @Alex exista in Cydia, se numeste RecognizeMe si parca costa 3$

 • TotEu

  cand era prezentata fuctia pentru S3…toti sareau ca arsi …ca este o mizerie ….acum e foarte buna :)))

 • TyT

  Sunt fan Apple dar functia asta e clar furata de la competitorul lor 🙂 ! Oricum nu e ff utila !

 • TotEu

  *functia

 • real_gauge

  aste e si pe noile tv smart sammy
  deci e veche

 • Bogdan

  Si eu daca am o poza cu posesorul de pe facebook, o printez sau o pun pe un display in fata telefonului , el se va debloca. Nu-i buna deloc ideea. Mai buna era faza cu amprenta.

 • Alin Cristian

  Pe galaxy nexus apesi pe butonul power si se deblocheaza automat . Nu stiu la ce te referi cand spui “Android OS utilizatorul trebuie sa selecteze utilizarea sistemului la fiecare pas”

 • Jayson

  Eu nu cred ca e un lucru copiat de la samsung pt ca orice om de rand putea sa se gandeasca “ce tare a fi sa mi se deblocheze telefonul cand il iau in mana sau doar cand pun eu mana pe el”
  Intradevar Apple nu a implementat asa ceva pana acuma dar si daca ar implementa nu mi s-ar parea furt deoarece nu este ceva inovator sai ceva revolutionar ce a fost inventat de Samsung;))

 • Jayson

  Eu nu cred ca e un lucru copiat de la samsung pt ca orice om de rand putea sa se gandeasca “ce tare a fi sa mi se deblocheze telefonul cand il iau in mana sau doar cand pun eu mana pe el”
  Intradevar Apple nu a implementat asa ceva pana acuma dar si daca ar implementa nu mi s-ar parea furt deoarece nu este ceva inovator sau ceva revolutionar ce a fost inventat de Samsung;))

 • Anonymous

  Sigur mai Jayson, inovator este dreptunghiul cu colturi rotunjite si icoane asezate pe randuri, cu care Appe a castigat un proces de 1 miliard de dolari. Scoate-ti capul din dosul lui Apple te rog.