iPhone 5 ajunge in China la preturi interesante

  China este tara in care ajung pe cai nu prea legale cele mai multe iDevice-uri noi, iar acum in Beijing dispozitivele pot fi achizitionate la preturi ce incep de la 1200$ si ajung pana la 1700$, insa aici vorbim doar despre versiunea de 16 GB. Vanzatorii de acolo sunt constienti de faptul ca preturile sunt mari, insa avand in vedere ca exista cerere, ei continua sa vanda terminalele cu adaos de aproape 1000$ la fiecare unitate vanduta. In Hong Kong dispozitivele au un pret de pornire de 720$, insa nu sunt disponibile in magazine, deci bisnitarii din China fac foarte multi bani cu fiecare iPhone vandut.

  N-as putea spune ca in Romania lucrurile sunt diferite, unele persoane cumparand terminalele cu 1500€ de la bisnitarii autohtoni, insa in Europa preturile incep de pe la 600€. Avand in vedere ca terminalele din SUA sunt vandute decodate la pret intreg de Apple, ma astept ca pe piata neagra preturile sa scada simtitor, chiar daca acele dispozitive nu sunt compatibile cu retelele 4G LTE din Europa. Acum iPhone 5 este foarte scump, insa in cateva saptamani preturile vor deveni accesibile pentru cei care si-l doresc, cu adevarat.

10 COMENTARII

  1. Zaone, ai idee cand va fi disponibil iPhone 5 la Orange Romania ?

    Sunt foarte nerabdator, am fost in shop si mi-au comunicat ca in 30-45 zile insa e prea mult !!!!

  2. Cea mai buna afacere daca ai adrenalina si timp e sa faci trafic intre Hong Kong si China .Doar ca e dificil sa cumperi multe deodata.

  3. @ Rely . A dat 705$ cu taxe cu tot, e versiunea de 16 gb la liber.

    @zaone. Am nevoie de un sfat. Eu sunt in Shanghai si voi sta aici pana in iulie anul viitor. Am pe cineva care lucreaza la o agentie de turism si se duce destul de des in Hong Kong. Mi-a spus ca sa mai astept macar o luna pana se limpezesc lucrurile, pe atunci va ajunge si la mine aici iphone-ul, dar tot mai ieftin ar fi in HK. Mare nevoie de el nu am fiindca l-as folosi mai mult pe post de ipad si ipad am. Asa ca e mai bine sa-l iau din HK anul acesta sau sa astept pana ajung in tara la anul in iulie si-l voi gasi acolo cam la acelasi pret?

  4. Bogdane sincer acum si ce ai vrea sa iti raspunda zaone?Tu intrebi daca sa il iei acum,peste o luna sau peste un an,noi din afara,oare ce sfat ti-am putea da,zaone la fel,deja la anul apare iphone 5s sau 6.Totusi sunt curios daca zaone iti spune sa il iei acum sa la anul tu ce vei face.

  5. @Bogdan: Cand ajungi tu in iulie la anul, iPhone 5 va fi vechiul iPhone deja. Investitia facuta atunci este egala cu zero, ori o faci acum ori astepti iPhone 6.

  6. @point
    Intr-un fel ai dreptate. Eu ma refer daca se merita ca diferenta de pret pentru ca in romanica nu s-au stabilit clar inca preturile. Mai ales ca in perioada cat voi sta aici nu cred ca ma voi bucura de el la adevarata lui capacitate.