Ecranele in-cell cauzeaza probleme cu stocurile pentru iPhone 5, timpii de livrare cresc la 3 – 4 saptamani

  Ieri Apple a anuntat ca a vandut 5 milioane de terminale iPhone 5, cu 1 milion mai multe decat anul trecut cand in aceeasi perioada de 3 zile compania a vandut 4 milioane de terminale iPhone 4S. In acest an iPhone 5 a fost lansat in 9 tari, fata de doar 7 anul trecut, insa desi Apple a stabilit un nou record de vanzari, analistii spun ca acea cifra ar fi fost mult mai mare daca Apple ar fi reusit sa produca mai multe ecrane. Cei de la Bloomberg sustin ca Apple nu reuseste sa acopere cererea de pe piata deoarece Sharp nu a putut porni la timp procesul de fabricare a noilor ecrane construite folosind tehnologia in-cell, iar LG si Japan Display nu reusesc sa produca indeajuns de multe.

Apple used the technology in the first major iPhone overhaul since 2010 to make the device more svelte, an attribute that helped lure a record 5 million buyers in three days. Yet producing in-cell screens is also more painstaking than earlier screen types, contributing to bottlenecks… Manufacturing enough of those parts for Apple has been challenging for LG and Japan Display, analysts at the London- based financial-services provider said… As manufacturing of in-cell screens improves, Apple may sell 45.2 million iPhones in the December quarter and 170.7 million through next September, Barclays said.

  Adevarul este ca Apple ar putea avea o problema majora cu stocurile deoarece in magazinele sale online timpii de livrare pentru iPhone 5 au crescut din nou ajungand la 3 – 4 saptamani de zile, iar acest lucru denota faptul ca dispozitivul este “la mare cautare” in randul consumatorilor. Vineri Apple urmeaza sa lanseze iPhone 5 in inca o serie de tari, insa ne putem astepta ca stocurile disponibile acolo sa fie foarte mici avand in vedere ca Apple are, exact precum acum 2 ani de zile, probleme extrem de mari in a produce indeajuns de multe terminale pentru a acoperi cererea de pe piata.

  Cred ca abia in jurul lunilor noiembrie – decembrie va reusi Apple sa produca indeajuns de multe terminale pentru toti cei interesati, deci pana atunci va trebui sa va “luptati” pentru a achizitiona unul.