TouchWiz-ul dezvoltat de Samsung contine o vulnerabilitate ce permite stergerea intregului telefon printr-o simpla comanda(Video)

[youtube]http://youtu.be/Q2-0B04HPhs[/youtube]

  TouchWiz-ul este interfata gandita de Samsung pentru Android-ul din propriile terminale si ea contine o vulnerabilitate foarte periculoasa care permite hackerilor sa stearga intregul terminal al unui utilizator prin simpla rulare a unei comenzi. Aceasta este o functie introdusa special pentru operatorii de telefonie mobila care pot sterge toate datele unui terminal prin introducerea unui cod in dialer, insa un SMS sau chiar un web frame pot actiona exact la fel. In clipul video de mai sus avem o demonstratie a acestei vulnerabilitati si din pacate ea poate fi rulata pe Samsung Galaxy S II/III si alte terminale mai putin importante.

  Din pacate problema este grava pentru ca accesarea unui simplu website poate genera stergerea datelor dintr-un telefon, iar Samsung trebuie sa se gandeasca rapid la o metoda prin care o poate rezolva. Asemenea probleme exista pe orice platforma, niciuna nu este perfecta, insa e bine sa aflam despre ele.