Prima Pagina Apple Apple schimba motorul vibrator din iPhone 5 si felul in care vibreaza...

Apple schimba motorul vibrator din iPhone 5 si felul in care vibreaza terminalul

 Noile terminale iPhone 5 au o suita intreaga de componente noi, printre ele numarandu-se si un motor vibrator pe care Apple l-a “reciclat” de la vechile iPhone-uri. Actualul motor vibrator a fost utilizat pana la versiunea CDMA a iPhone 4, el se numeste motor vibrator rotativ(componenta cu albastru din imagine)si este una dintre cele mai proaste alegeri pe care un producator o poate face. In iPhone 4 CDMA Apple a inlocuit acest motor greu de controlat, cu vibratii inexacte si uneori prea puternice, cu altul numit motor vibrator linear oscilant(componenta rotunda din imagine), un motor care este mai exact, mai usor de controlat si nu vibreaza foarte puternic.

  Desi iPhone 4 CDMA si iPhone 4S erau echipate cu acest motor vibrator linear oscilant, la iPhone 5 Apple a implementat din noul vechiul motor rotativ si desi acesta ar fi mai slab din punct de vedere calitativ, el este mai mic, ocupa mai putin spatiu si a ajutat probabil la reducerea grosimii terminalului. Teoretic aceasta modificare ar trebui sa va dea impresia ca intre iPhone 4S si iPhone 5 exista o diferenta relativ importanta in ceea ce priveste vibratiile, si daca ati sesizat-o, atunci stiti ce anume o cauzeaza.

 • Romulus

  Interesant

 • viorel

  La mine la iPhone 4 se aude un sunet in momentul in care il misc…un fel de zanganit! se aude ca o bobita uitata inauntru doar cand e miscat. Totul perfect semnal etc ! nu am probleme ! nu l-am scapat niciodata

 • Alexandru

  Vibratia telefonului iPhone 4 e morbida in comparatie cu cea a 3gs-ului.

  Zgomotul produs de acea vibratie imi aminteste de nokia 3310.

 • viorel

  @Alexandru Nokia 6310i si Nokia 3310 au facut istorie in istoria telefoanelor mobile.

 • Sparxxx

  @Viorel, stai linistit ca nu are nimic. E perfect nomal. Ca tine am crezut si eu la inceput si m-am dus cu el in Apple Store da mi-l schimbe dar nu era cazul.
  Acel zgomot se datoreaza camerei foto de pe spate…am inteles ca ar fi stabilizatorul sau ceva de genul asta.
  Si la 4S face asa daca il zgaltai bine.

 • Razvanrazy

  Viorel, sunetu ala e produs de miscarea butonului power. Are un mic joc si se aude asa ca este metal pe metal

 • Vasi

  Dar ca volum la difuzor cum e 5-ul? Se aude vreun pic mai tare, sau tot ca 4/4s?

 • Serban

  Sa nu confundati sunetul acela cu obiectivul camera….acolo se aude.

 • foarte posibil sa fi avut probleme cu vibratorul din 4s (cel linear). Am avut si eu de curand si am vazut pe net ca multa lume s-a plans de bazaituri ale carcasei la vibrare. Poate de aia au renunta si au revenit la cel rotativ

 • Lauri

  Asa cum intreba si @Vasi: puterea sunetului cum vi se pare? Fata de 3g-ul care l-am avut mi se pare ca 4S se aude mai slabut. Si 3g-ul se auzea incet la inceput dar i-am curatat acea sita din dreptul difuzorului care retine impuritatile si se auzea mult mai tare. Dar la 4S ce sa curat? e nou, nu cred ca deja sa se fi umplu acea sita de impuritati si sa nu lase sunetul sa treaca. Si il ingrijesc destul de bine, nu vede mizerie deloc.

 • Serban

  iPhone 5 o avea acea sita la difuzoare ?

 • Lauri

  cine stie ce e in spatele gaurelelor acelea….Oricum sita la 3g mai avea si un burete pe ea. Probabil pt retinerea prafului.

 • catamorariu

  Zanganitul ala se aude si la Ipad 3 cand il asezi. Sunetu vine din laterala cu butoanele si camera.

 • anon

  L-au patentat ??