Apple schimba motorul vibrator din iPhone 5 si felul in care vibreaza terminalul

 Noile terminale iPhone 5 au o suita intreaga de componente noi, printre ele numarandu-se si un motor vibrator pe care Apple l-a “reciclat” de la vechile iPhone-uri. Actualul motor vibrator a fost utilizat pana la versiunea CDMA a iPhone 4, el se numeste motor vibrator rotativ(componenta cu albastru din imagine)si este una dintre cele mai proaste alegeri pe care un producator o poate face. In iPhone 4 CDMA Apple a inlocuit acest motor greu de controlat, cu vibratii inexacte si uneori prea puternice, cu altul numit motor vibrator linear oscilant(componenta rotunda din imagine), un motor care este mai exact, mai usor de controlat si nu vibreaza foarte puternic.

  Desi iPhone 4 CDMA si iPhone 4S erau echipate cu acest motor vibrator linear oscilant, la iPhone 5 Apple a implementat din noul vechiul motor rotativ si desi acesta ar fi mai slab din punct de vedere calitativ, el este mai mic, ocupa mai putin spatiu si a ajutat probabil la reducerea grosimii terminalului. Teoretic aceasta modificare ar trebui sa va dea impresia ca intre iPhone 4S si iPhone 5 exista o diferenta relativ importanta in ceea ce priveste vibratiile, si daca ati sesizat-o, atunci stiti ce anume o cauzeaza.

14 COMENTARII

  1. La mine la iPhone 4 se aude un sunet in momentul in care il misc…un fel de zanganit! se aude ca o bobita uitata inauntru doar cand e miscat. Totul perfect semnal etc ! nu am probleme ! nu l-am scapat niciodata

  2. Vibratia telefonului iPhone 4 e morbida in comparatie cu cea a 3gs-ului.

    Zgomotul produs de acea vibratie imi aminteste de nokia 3310.

  3. @Viorel, stai linistit ca nu are nimic. E perfect nomal. Ca tine am crezut si eu la inceput si m-am dus cu el in Apple Store da mi-l schimbe dar nu era cazul.
    Acel zgomot se datoreaza camerei foto de pe spate…am inteles ca ar fi stabilizatorul sau ceva de genul asta.
    Si la 4S face asa daca il zgaltai bine.

  4. foarte posibil sa fi avut probleme cu vibratorul din 4s (cel linear). Am avut si eu de curand si am vazut pe net ca multa lume s-a plans de bazaituri ale carcasei la vibrare. Poate de aia au renunta si au revenit la cel rotativ

  5. Asa cum intreba si @Vasi: puterea sunetului cum vi se pare? Fata de 3g-ul care l-am avut mi se pare ca 4S se aude mai slabut. Si 3g-ul se auzea incet la inceput dar i-am curatat acea sita din dreptul difuzorului care retine impuritatile si se auzea mult mai tare. Dar la 4S ce sa curat? e nou, nu cred ca deja sa se fi umplu acea sita de impuritati si sa nu lase sunetul sa treaca. Si il ingrijesc destul de bine, nu vede mizerie deloc.