Prima Pagina aplicatii iPhone 5 si iOS 6 sunt extrem de benefice pentru dezvoltatorii de...

iPhone 5 si iOS 6 sunt extrem de benefice pentru dezvoltatorii de aplicatii

  iPhone 5 si iOS 6 au fost lansate acum o saptamana de zile de catre Apple si pana acum ele au generat o crestere substantiala a numarului zilnic de aplicatii descarcate din App Store, dar si a incasarilor inregistrate de dezvoltatori. Cei de la Forbes au discutat cu unii dezvoltatori de aplicatii si au aflat ca in anumite cazuri numarul de descarcari zilnice a crescut cu pana la 700%, iar incasarile au crescut corespunzator. Fie este vorba despre o redescarcare a aplicatiilor pe iPhone 5, fie este vorba despre utilizatori care descopera ceva nou, rezultatul final este cel important si dezvoltatorii sunt foarte fericiti.

“Over the course of the last week, since the launch of iPhone 5, our daily downloads have doubled,” says Christel van der Boom, a spokesperson for the news-reading app Flipboard Eric Stralow, creator of the rain-prediction app Raindropping told me he saw a 50 percent increase in the iPhone 5 release week over the previous one. . “We attribute the bump to iPhone 5.” Ian Marsh, co-owner of Tiny Tower publisher NimbleBit, told me his game saw a 700 percent increase in downloads, and a 200 percent increase in revenue after the new iPhone came out (though much of this jump can likely be attributed to the app being featured on iTunes during the period).

  De fiecare data cand se lanseaza un iDevice nou numarul de descarcari a aplicatiilor creste corespunzator, acum situatia nu s-as schimbat si in perioada urmatoare dezvoltatorii vor avea parte de si mai multe surprize. iPhone 5 va fi lansat in tot mai multe tari de pe glob, tot mai multi utilizatori se vor grabi sa il cumpere, iar tot mai multe aplicatii vor fi descarcate si vor produce bani.

 • Californium

  Cel putin aplicatiile compatibile cu iphone5 au avut un boom, la fel s-a intimplat cu fiecare versiune de iphone care a adus schimbari mari, non-retina la retina, acum rezolutia, este o strategie buna a celor de la apple. In plus fiecare iOS aduce lucruri noi, iar update-ul care le face compatibile aduce un alt numar mare de descarcari.

 • florinedy

  multe update-uri pt ios 6 pt iphone 5 cu alta rezolutie si altele

 • hybrid

  In 2-3 luni or sa fie majoritatea compatibile cu iPhone 5 exact ca la iPad 3 parerea mea

 • Victor Bulgar

  @Californium, treaba cu rezolutia nu este o strategie, ci o evolutie tehnologica normala, avand in vedere ca concurenta avea de 2 ani ecrane WVGA (800 x 480px), Apple a marit rezolutia de 4 ori, 2 x 2 in fiecare directie, pentru a nu ingreuna viata dezvoltatorilor. Acum, dupa ce Jobs, care afirma ca ecranul de 3,5″ este ideal, nu mai este, si tot mai multi au cerut sa fie ecranul mai mare/alungit, era si firesc sa ajunga la 4″. Acum as putea paria ca aceeasi dimensiune va ramane pe mai mult de 10 ani, poate doar carcasa sa o faca mai mica.