Apple recunoaste ca iPhone 5 are o problema cu afisarea culorii violet in aplicatia Camera, recomanda folosirea iPhone-ului in alt mod

  Saptamana trecuta v-am spus ca daca indreptati camera terminalului iPhone 5 catre o sursa puternica de lumina, aplicatia Camera va afisa un efect de halou violet, aceasta “problema” fiind intalnita nu doar la acest dispozitiv ci si la alte iPhone-uri sau camere. Pentru ca iPhone-ul este atat de popular, problema a ajuns la “urechile” tuturor, iar o persoana a trimis un email echipei de suport a companiei Apple si raspunsul primit era previzibil. Cei de acolo afirma ca Apple stie despre existenta problemei, insa compania recomanda utilizatorilor sa nu indrepte camera spre surse puternice de lumina pentru a nu intampina acest efect.

Dear Matt,

Our engineering team just gave me this information and we recommend that you angle the camera away from the bright light source when taking pictures. The purple flare in the image provided is considered normal behavior for iPhone 5’s camera. If you wish to reach me regarding this case number *********, please contact me at 1-877-***-**** ext. *******. I currently work Thursday-Monday: 7:00am – 3:30pm Mountain Time. If you reach my voicemail, please leave your name, phone number, case number and the best time to reach you. Email is ***********@apple.com.

Sincerely,
Debby
AppleCare Support

  Practic Apple, in stilul caracteristic al lui Steve Jobs, ne spune iar ca nu stim sa tinem corect iPhone-urile si ca nu stim sa facem poze, insa problema este ca nu trebuie sa indrepti camera spre soare sau un bec pentru a vedea acest efect. Este de ajuns sa incercati sa faceti o poza a unui peisaj si sa vedeti acel efect de halou daca soarele patrunde intr-o laterala a cadrului, iar eu cred ca in lunile urmatoare multe persoane vor fi enervate de acest lucru.