Unii posesori de terminale iPhone 5 reclama aparitia unui efect de halou violet in aplicatia Camera

  iPhone 5-ul problematic afiseaza utilizatorilor un efect de halou violet in momentul in care acestia indreapta camera spre o sursa puternica de lumina si incearca sa faca o poza. Mai multe persoane au reclamat existenta acestui lucru prin intermediul Twitter-ului, poza de mai sus confirma existenta sa, si multi utilizatori nu sunt prea multumiti. iPhone 5 are un set de lentile din safir si se speculeaza ca ele ar fi la baza problemei, insa nu toti cei care detin un terminal iPhone 5 au aceleasi rezultate cand indreapta camera spre o sursa puternica de lumina, deci vorbim despre un o problema relativ izolata.

  Safirele sunt disponibile intr-o varietate de culori si lumina refractata de lentina ar putea afisa culoarea safirului in poze, problema stand in faptul ca utilizatorii nu pot scapa de efect dupa ce inregistreaza o poza. Nu stiu cat de importanta este aceasta “problema” si cred ca un raspuns tipic al Apple ar fi: nu indreptati camera spre soare pentru ca oricum nu veti inregistra nimic, asa ca nu prea vad de ce ati fi chiar atat de ingrijorati chiar daca terminalul vostru ar face pozele asa.

UPDATE: problema este intalnita la mai multe tipuri de camere, inclusiv la iPhone-urile vechi, deci nu are legatura numai cu iPhone 5.