Prima Pagina Apple Unii posesori de terminale iPhone 5 reclama aparitia unui efect de halou...

Unii posesori de terminale iPhone 5 reclama aparitia unui efect de halou violet in aplicatia Camera

  iPhone 5-ul problematic afiseaza utilizatorilor un efect de halou violet in momentul in care acestia indreapta camera spre o sursa puternica de lumina si incearca sa faca o poza. Mai multe persoane au reclamat existenta acestui lucru prin intermediul Twitter-ului, poza de mai sus confirma existenta sa, si multi utilizatori nu sunt prea multumiti. iPhone 5 are un set de lentile din safir si se speculeaza ca ele ar fi la baza problemei, insa nu toti cei care detin un terminal iPhone 5 au aceleasi rezultate cand indreapta camera spre o sursa puternica de lumina, deci vorbim despre un o problema relativ izolata.

  Safirele sunt disponibile intr-o varietate de culori si lumina refractata de lentina ar putea afisa culoarea safirului in poze, problema stand in faptul ca utilizatorii nu pot scapa de efect dupa ce inregistreaza o poza. Nu stiu cat de importanta este aceasta “problema” si cred ca un raspuns tipic al Apple ar fi: nu indreptati camera spre soare pentru ca oricum nu veti inregistra nimic, asa ca nu prea vad de ce ati fi chiar atat de ingrijorati chiar daca terminalul vostru ar face pozele asa.

UPDATE: problema este intalnita la mai multe tipuri de camere, inclusiv la iPhone-urile vechi, deci nu are legatura numai cu iPhone 5.

 • Bib

  Wow.. Ciudat!:o

 • Alexandru

  oricum nu e indicat sa indrepti camera spre soare sau spre o sursa de lumina puternica.
  Scrie in orice manual de camera foto 🙂

 • Eman

  citisem mai demult pe un forum de fotografie si tehnici de fotografiere, ca nu este deloc recomandabil sa indrepti obiectivul foto al aparatelor de fotografiat sau al camerelor video spre surse puternice de lumina. astfel,se distruge acel obiectiv. culorile devin sterse.deci…de ce ai face o poza la soare?

 • NicKel

  no comment

 • @Eman: Intreaba-i pe aia suparati de problema, sigur au o explicatie buna in baza careia vor sa faca apoze la soare.

 • Eman

  vor sa vada in poze petele solare? sau exploziile petrecute pe suprafata lui? sau sa se convinga ca e rotund?

 • Floryn

  Sau poate pur si simplu au facut o poza in care soarele era mai puternic si a iesit violet nu crezi???…poate nu soarele vroiau sa il surprinda in caz ca nu te-ai prins.

 • Floryn

  Sau poate pur si simplu au facut o poza in care soarele era mai puternic si a iesit violet nu crezi???…poate nu soarele vroiau sa il surprinda in caz ca nu te-ai prins

 • Claudiu daniel

  Din umila mea cultura , stiu ca daca indrepti dar mai ales daca fotografiezi soarele in timpul veri cu soare puternic, cu o camera clasica cu film foto risti sa incendiezi filmul si inclusiv aparatul. Lentilele incalzesc filmul si se intampla ce faceam cand eram mici cu lupa!  Nu stiu daca e valabil si la camerele digitale , neexistand filmul dar mai bine nu te risti !

 • Bogdan

  Inca o dovada ca iPhone este cel mai testat telefon sau mai bine zis device din lume! Ma bucur sa citesc astfel de articole.

 • @Bogdan: Problema e intalnita si la iPhone-urile vechi si la alte camere.