UPDATE: ATENTIE! iOS 6 ar putea consuma trafic de date chiar si cand sunteti conectati la retele Wi-Fi!

  Dimineata am observat ca un update pentru iPhone-urile ce utilizeaza Verizon a fost lansat, acel update corectand o problema foarte importanta care obliga iPhone-urile sa foloseasca retele de date chiar si cand erau conectate la retele Wi-Fi. Am crezut ca problema are legatura doar cu Verizon, insa se pare ca si la AT&T se intampla acelasi lucru, iar eu cred ca am fost afectat in aceeasi masura. In mod normal consum in jur de 1 – 1.5 GB de date lunar, insa in ultimele 4 zile am consumat 1.2 GB de trafic de internet si asta desi in cea mai mare parte a timpului am utilizat retele Wi-Fi.

  N-as vrea sa spun sigur ca problema e de aici sau de la testele de viteza facute cu iPhone 5, insa traficul consumat mi se pare a fi extrem de mare, pentru media mea, si vazand problema din SUA, tind sa cred ca are legatura cu ea. Desi nimeni nu a spus nimic pana acum, cred ca totul are legatura cu functia Wi-Fi plus Cellular retrasa de Apple din iOS 6, acea functie obligand iPhone-ul sa se conecteze la o retea de date cand reteaua Wi-Fi nu functiona corespunzator. Nu stiu sigur daca problema mea vine de aici, insa va atentionez sa fiti extrem de atenti cu traficul consumati si sa-mi spuneti daca ati observat ca ati consumat neobisnuit de mult trafic in ultimele zile.

  In SUA Verizon anuleaza facturile celor care au depasit limita de trafic din cauza problemei generate de iOS 6, AT&T probabil va face acelasi lucru.

UPDATE: La o prima vedere se pare ca multi dintre voi au observat ca traficul facut dupa instalarea iOS 6 este neobisnuit de mare, deci aveti mare grija cum utilizati iDevice-urile deoarece depasirea traficului lunar poate genera cost suplimentar consistent.