iPhone 5 este greu de gasit in SUA si in lumea intreaga, utilizatorilor nu le pasa de problemele din iOS 6

  Vineri terminalul iPhone 5 a fost lansat in 22 de tari din intreaga lume, numarul tarilor care comercializeaza acum terminalul fiind de 31. Dupa un weekend in care 5 milioane de terminale iPhone 5 au fost vandute in doar 9 tari, Apple nu a mai anuntat cifra de vanzari a dispozitivului in aceste 22 de tari in care el este acum disponibil, insa probabil vorbim despre cateva milioane de unitati vandute foarte rapid. Desi in ultimele saptamani au fost prezentate diverse probleme ale dispozitivului, lumea nu prea pare sa isi faca griji in legatura cu acest lucru si il cumpara imediat ce apare in magazin, ba mai si asteapta la coada cand stocurile se termina.

  Un analist al celebrei firme Piper Jaffray a facut un sondaj in 20 de magazine Apple de pe teritoriul SUA pentru a vedea daca gaseste terminale iPhone 5 in stoc, a avut noroc si a gasit in 5 dintre ele, insa magazinele se aflau in orase mici si terminalele disponibile erau doar pentru operatorul Sprint. Desi in SUA Apple are sute de magazine, situatia celor 20 se aplica pentru marea majoritate a magazinelor Apple si in Europa situatia nu este cu mult diferita, terminalul fiind extrem de cautat de catre consumatori, in ciuda unui pret nu foarte mic si a catorva probleme.

  Avand in vedere ca acum cererea depaseste oferta, exista posibilitatea ca iPhone 5 sa ajunga greu in alte tari de pe glob si aici includem Romania.