Comisarul european pentru justitie cere verificarea conditiilor in care Apple ofera garantie pentru propriile produse

  Comisarul european pentru justitie Viviane Reding, a trimis o scrisoare ministrilor de justitie ale celor 27 de stare europene, cerandu-le sa verifice daca Apple isi informeaza corect consumatorii in legatura cu garantia de care beneficiaza la achizitionarea unui produs. Apple spune ca toate produsele sale beneficiaza de doar un an de garantie, insa legea europeana stipuleaza clar ca toate produsele beneficiaza de 2 ani de garantie, iar acum Uniunea Europeana doreste sa afle daca Apple/resellerii sai informeaza corect consumatorii.

EU Justice Commissioner Viviane Reding wrote to member countries to ask them to check whether Apple retailers failed to advertise buyers’ right to a minimum two-year warranty for products such as the iPhone and the iPad tablet computer. “Apple prominently advertised that its products come with a one-year manufacturer warranty but failed to clearly indicate the consumers’ automatic and free-of-cost entitlement to a minimum two-year guarantee under EU law,” Reding said to ministers in the letter, which was obtained by Bloomberg News. “These are unacceptable marketing practices.”

  In Italia Apple a fost amendata pentru nespecificarea corecta a acestor termene de garantie legala pentru produse, compania a specificat intr-un document ca ofera 2 ani de garantie in UE pentru produsele sale, insa vorbim despre o garantie de conformitate si nu de cea comerciala, cel putin in Romania. In tara noastra se ofera 2 ani de garantie de conformitate, adica produsul trebuie sa functioneze conform cu specificatiile producatorului, insa garantia comcerciala este de un an de zile si ea este stabilita de catre producator.

  Cei de la UE vor sa afle daca Apple si resellerii sai informeaza corect consumatorii, compania recomandu-le pana acum clientilor sa cumpere AppleCare pentru a beneficia de garantie extinsa.