Prima Pagina Apple Comisarul european pentru justitie cere verificarea conditiilor in care Apple ofera garantie...

Comisarul european pentru justitie cere verificarea conditiilor in care Apple ofera garantie pentru propriile produse

  Comisarul european pentru justitie Viviane Reding, a trimis o scrisoare ministrilor de justitie ale celor 27 de stare europene, cerandu-le sa verifice daca Apple isi informeaza corect consumatorii in legatura cu garantia de care beneficiaza la achizitionarea unui produs. Apple spune ca toate produsele sale beneficiaza de doar un an de garantie, insa legea europeana stipuleaza clar ca toate produsele beneficiaza de 2 ani de garantie, iar acum Uniunea Europeana doreste sa afle daca Apple/resellerii sai informeaza corect consumatorii.

EU Justice Commissioner Viviane Reding wrote to member countries to ask them to check whether Apple retailers failed to advertise buyers’ right to a minimum two-year warranty for products such as the iPhone and the iPad tablet computer. “Apple prominently advertised that its products come with a one-year manufacturer warranty but failed to clearly indicate the consumers’ automatic and free-of-cost entitlement to a minimum two-year guarantee under EU law,” Reding said to ministers in the letter, which was obtained by Bloomberg News. “These are unacceptable marketing practices.”

  In Italia Apple a fost amendata pentru nespecificarea corecta a acestor termene de garantie legala pentru produse, compania a specificat intr-un document ca ofera 2 ani de garantie in UE pentru produsele sale, insa vorbim despre o garantie de conformitate si nu de cea comerciala, cel putin in Romania. In tara noastra se ofera 2 ani de garantie de conformitate, adica produsul trebuie sa functioneze conform cu specificatiile producatorului, insa garantia comcerciala este de un an de zile si ea este stabilita de catre producator.

  Cei de la UE vor sa afle daca Apple si resellerii sai informeaza corect consumatorii, compania recomandu-le pana acum clientilor sa cumpere AppleCare pentru a beneficia de garantie extinsa.

 • Chebac Claudiu

  Care este diferenta intre cele doua?

 • octavian

  la noi in romania resellerii cam fac ce doresc deoarece aici nu se respecta legile europene indiferent daca mai suntem si noi in comunitatea europeana(doar cu numele)astia tot vor fenta legea doar pentru ca vand in romania si nu intr-o alta tara unde se respecta cumparatorul.atata timp in care nu va disparea mita data acolo unde trebuie unde va fi “lege” va fi si tocmeala.rusine la toti aia care nu se ocupa de chestia asta si la noi ca in restul tarilor din comunitate.

 • real

  garantia legala 2 ani
  se strica mergi in service si te rezolva
  conformitate???ce reprezinta???

 • Garantia de conformitate acopera functionalitatea conforma cu cea a producatorului si specificatiile de pe cutie. Problemele celelalte sunt acoperite de garantia comerciala.

 • real

  se fac unele confuzii
  apple face bani din al 2-lea an (nu e chiar 100 corect)
  nu este o entitate tutelara care sa spuna clar 2 ani
  vanzatori dau vina pe producator
  clientii sunt cei care pierd aproape tot timpul

 • Claudiu daniel

  Sa vedem acum daca ii ia la bani marunti vor rezolva problema pt bani fac, legea exista numai nu se aplica cum trebuie !

 • MAVone

  @zaone O simpla intrebare am . iPad ul meu 2 de 64 cu 3G nu a mai functionat partea de 3G dupa ce a iesit din garantie la 4 zile (aia de 1 an). Acum sunt pe alt iPad (l-au schimbat) dar nu am garantie . Este ok treaba asta?

 • @MAVone: Bucura-te ca l-au schimbat.

 • MAVone

  Da normal . Ma gadeam la chestia aia de functionare la 2 ani . Si normal era sa-mi dea aia pt inca 1 an . Juridic cred ca nu se poate . Produsul schimbat are alta serie etc si ar trebui teoretic tot la 2 ani. Ca sfat recomand sa nu inchideti 2 saptamani partea de GSM la iPad 2 3G ca au mai patit la fel si altii, am studiat problema . Partea asta e cam nasoala daca pleci in concediu afara …

 • Pingback: Apple este din nou actionata in judecata in Italia pentru modul in care informeaza clientii in legatura cu drepturile privind garantia produselor | iDevice.ro()