Apple a dorit sa renunte la procesoarele Intel pentru Mac-uri

8

  Intel este in momentul de fata cel mai mare si mai popular producator de procesoare, si alte produse conexe, iar toate Mac-urile companiei Apple functioneaza in baza lor. De destul timp se zvoneste ca Apple ar intentiona sa renunte la Intel in ceea ce priveste furnizarea de procesoare pentru Mac-urile sale, iar angajati ai companiei confirma ca acest subiect a fost discutat in cadrul companiei. Desi Intel ofera cele mai bune solutii de acest gen, cei de la Apple ar putea obtine profit mai bun daca ar alege AMD sau daca si-ar face propriile procesoare pentru Mac-uri, insa deocamdata nu sunt capabili sa faca acest lucru.

Apple has also deliberated over moving away from Intel chips in the Macintosh, say two people familiar with these discussions. Such a shift would be difficult and isn’t imminent, though it would allow Apple to further distinguish its laptops and desktops from competitors that run Intel’s chips and Microsoft’s Windows software.

  Desi discutii au avut loc in interiorul companiei, o posibila schimbare a furnizorului de procesoare pentru Mac-uri nu este iminenta. Apple foloseste procesoare Intel din 2005, va continua sa utilizeze procesoarele companiei in anii urmatori, insa la un moment dat vom vedea Mac-uri cu procesoare Axx gandite de catre inginerii companiei. Desi la o prima vedere ideea nu pare buna, Apple se perfectioneaza in ceea ce priveste producerea de procesoare si peste cativa ani va fi capabila sa isi consturiasca propriul hardware.