Apple a dorit sa renunte la procesoarele Intel pentru Mac-uri

  Intel este in momentul de fata cel mai mare si mai popular producator de procesoare, si alte produse conexe, iar toate Mac-urile companiei Apple functioneaza in baza lor. De destul timp se zvoneste ca Apple ar intentiona sa renunte la Intel in ceea ce priveste furnizarea de procesoare pentru Mac-urile sale, iar angajati ai companiei confirma ca acest subiect a fost discutat in cadrul companiei. Desi Intel ofera cele mai bune solutii de acest gen, cei de la Apple ar putea obtine profit mai bun daca ar alege AMD sau daca si-ar face propriile procesoare pentru Mac-uri, insa deocamdata nu sunt capabili sa faca acest lucru.

Apple has also deliberated over moving away from Intel chips in the Macintosh, say two people familiar with these discussions. Such a shift would be difficult and isn’t imminent, though it would allow Apple to further distinguish its laptops and desktops from competitors that run Intel’s chips and Microsoft’s Windows software.

  Desi discutii au avut loc in interiorul companiei, o posibila schimbare a furnizorului de procesoare pentru Mac-uri nu este iminenta. Apple foloseste procesoare Intel din 2005, va continua sa utilizeze procesoarele companiei in anii urmatori, insa la un moment dat vom vedea Mac-uri cu procesoare Axx gandite de catre inginerii companiei. Desi la o prima vedere ideea nu pare buna, Apple se perfectioneaza in ceea ce priveste producerea de procesoare si peste cativa ani va fi capabila sa isi consturiasca propriul hardware.

8 COMENTARII

  1. LOL. Amd in loc de Intel? pe orice utilizator de pc l-ar busi rasul daca ar auzi. sa lase naibii mac-urile asa cum sunt ca le strica si pe alea.

  2. Pai dacă ar trece pe Amd s-ar cam vedea ca nu mai e Steve…el încerca mereu sa ofere utilizatorului ceva de calitate…chiar dacă asta însemna un preț mai mare….oricum, ce avantaje ar avea dacă si-ar face singuri procesoarele?

  3. Si Steve Jobs a spus ca procesoarele de la Intel sunt slabe si proaste.La un P.C un processor Intel Core i5 3570K este raiul pe pamant.

  4. Ca sa faci procesoare x86 iti mai trebuiesc si niste licente si majoritatea le are Intel acum.
    Cam ce procesoare ar putea face Apple ? Nu e acelasi lucru cu ce face pt mobile bazate pe instructiuni ARM.
    O sa faca ceva aparte ? O sa porteze din nou OSX pe alte instructiuni ? Cam greu de imaginat.
    Cred ca sunt doar speculatii, dupa ce Apple a reusit sa faca pt prima oara un procesor al sau, chiar daca bazat pe instructiunile altora – de fapt nu chiar un procesor nou ci unul modificat.

  5. De ce îmi cumpăr MacBook pro? din simplu fapt ca are si procesoare Intel, putând sa rulez foarte bine Windows, precum placa video nvidia (sunt fan acestei mărci)
    AMD pentru mine înseamnă nivel low-cost. Experiența mea cu aceste produse nu prea a fost incantatoare.

  6. Vor procesoare proprii pentru ca sunt cca 2 milioane utilizatori de Hackintosh. Cat timp ei vor folosi Intel eu voi putea sa-mi fac (folosind anumite componente) un PC cu hardware asemanator cu un MacPro la un sfert de pret si voi rula OSX pe el. Asta e miza.