Apple angajeaza ingineri care sa construiasca viitorul chip A7

 Anul acesta Apple a lansat chip-ul A6 care contine un procesor foarte rapid, un procesor grafic triple-core, 1 GB RAM si administreaza destul de bine energia oferita de baterie. Acest chip va fi cel mai probabil folosit si la iPad 4/iPhone 5S, insa in 2014 Apple ar putea lansa chip-ul A7, iar de vreo cateva luni compania cauta oameni care sa il dezvolte. Inca din mai Apple are listate oferte de munca pentru ingineri specializati pe dezvoltarea unui asemenea gen de hardware, iar din moment ce iPhone 5 a fost lansat cu un chip A6, iar anuntul inca este disponibil, e clar faptul ca Apple cauta oameni care sa lucreze la chip-ul A7.

  Acest chip ar putea fi quad-core, nu cred ca va ajunge in iPad 4 sau iPhone 5S, insa in iPad 5 s-ar putea sa il vedem pentru prima oara. Chiar daca acum focusul este pe aceste chip-uri Ax, Apple ar putea incepe sa dezvolte si procesoare pentru Mac-urile sale, iar aseara v-am spus ca in interiorul companiei s-a discutat serios despre inlocuirea procesoarelor Intel. Apple ar putea obtine performante mai bune si autonomie mai buna cu chip-uri facute in propriile laboratoare, insa vor trece ani buni pana cand Apple va putea folosi un procesor propriu intr-un Mac.

9 COMENTARII

  1. Apple ar putea obtine performante mai bune decat Intel ? Da-mi voie sa ma indoiesc. Pana acum nici IBM,nici VIA, nici AMD nu au obtinut performante mai bune decat Intel.
    Singura sansa ar fi sa obtina un consum mai scazut de energie.

  2. de ce sa nu fie. quard-core si la iphone? o sa mearga brici. plau ca am ipad 3 cu a5x si merge super bine. as vrea sa vad i iphone 5 cum mere cu a6 … :d