iPhone 5 – cand va fi lansat oficial in Romania?

  In ultimele zile am fost intrebat in mod constant cand va ajunge iPhone 5 in Romania la operatorii de telefonie mobila, la ce pret il veti putea achizitionat, etc. S-a speculat ca pe 19 octombrie ar urma sa aiba loc lansarea oficiala, insa aceasta data a fost oferita intr-un moment in care nici Apple nu avea o data oficiala de lansare pentru Romania, insa asta nu inseamna ca informatia este gresita, Apple putand sa o aleaga in orice moment. Indiferent care va fi data de lansare a iPhone 5 in Romania, vom afla intai de la echipa de PR a Apple si apoi de la operatorii de telefonie mobila, acelasi lucru intamplandu-se si anul trecut.

  Dupa ce Apple va face anuntul oficial, operatorii vor face acelasi lucru si vor face pagini speciale in care vor lista iPhone 5 ca fiind disponibil pentru precomanda. In ziua lansarii vor fi anuntate si abonamentele in baza carora veti putea achizitiona terminalul, plus preturile pentru fiecare abonament in parte. iPhone 5 NU a fost oficial lansat in Romania, desi unele magazine online spun acest lucru, terminalul va fi disponibil oficial cand operatorii il vor lansa. Sansele ca iPhone 5 sa poata fi achizitionat la pret intreg la operatori sunt foarte mici, cel putin la inceput, deoarece stocurile vor fi “subtiri”, iar daca vreti sa cumparati unul, ar fi bine sa faceti o precomanda cand se deschid paginile speciale.

  Bonus va spun ca saptamana viitoare unele magazine online ar trebui sa il includa in propria oferta, insa e putin probabil ca ele sa aiba stocuri suficiente pentru a suplini cererea de pe piata.