Prima Pagina Apple Mii de angajati Foxconn au intrat in greva din cauza conditiilor stricte...

Mii de angajati Foxconn au intrat in greva din cauza conditiilor stricte privind calitatea pe care trebuie sa o aiba terminalele iPhone 5

  In ultimele saptamani de zile multe persoane s-au plans din cauza unor probleme ale terminalului iPhone 5, cei de la Apple au urmarit cu atentie totul si le-au impus partenerilor norme mult mai stricte in ceea ce priveste verificarea calitatii terminalelor scoase de pe liniile de productie. Apple a impus reguli foarte stricte in ceea ce priveste manipularea componentelor terminalelor iPhone 5, astfel incat acestea sa nu se zgarie in timpul procesului de productie, insa reguli stricte au fost impuse si in ceea ce priveste asamblarea restului partilor terminalului iPhone 5. Angajatii se plang din cauza faptului ca nu sunt antrenati pentru a indeplini anumite task-uri, conducerea nu face sesiuni de training, iar iPhone-urile scoase de pe linia de productie nu indeplinesc standardele de calitate si angajatii platesc pentru ele.

(New York) China Labor Watch (CLW) announced that at 1:00PM on October 5 (Beijing time), a strike occurred at Foxconn’s Zhengzhou factory that, according to workers, involved three to four thousand production workers. In addition to demanding that workers work during the holiday, Foxconn raised overly strict demands on product quality without providing worker training for the corresponding skills. This led to workers turning out products that did not meet standards and ultimately put a tremendous amount of pressure on workers. Additionally, quality control inspectors fell into to conflicts with workers and were beat up multiple times by workers. Factory management turned a deaf ear to complaints about these conflicts and took no corrective measures. The result of both of these circumstances was a widespread work stoppage on the factory floor among workers and inspectors.

  Totusi, nu doar angajatii au fost afectati de aceasta problema, inspectorii care verifica daca iPhone-urile produse respecta standardele de calitate, au fost atacati de catre angajati in repetate randuri si au decis sa intre in greva dupa ce membrii conducerii Foxconn nu au dorit sa rezolve problemele. Practic mai multe cladiri ale unei fabrici Foxconn din China au oprit productia in timpul zilei de ieri, angajatii si inspectorii intrand in greva si blocand liniile de productie ale terminalelor iPhone 5. Incidentele care au avut loc in ultimele zile intre angajati si inspectori au stat la baza acestui protest spontan si deocamdata se pare ca problema nu a fost rezolvata.

That quality control inspectors would also strike is of no surprise. According to workers, there was a fight between workers and quality control inspectors in area K that led to the damage in inspection room CA, the injury of some people, and the hospitalization of others. After this, another similar incident occurred in area K, once again leading to quality control inspectors getting beat up. Yesterday, inspectors in area L received physical threats. When inspectors reported these issues to factory management, the management simply ignored and turned their back on the issue. For these reasons, all day and night shift inspectors carried out a work stoppage today that paralyzed the production lines.

  Pentru Apple e normal sa ceara un control mai atent al terminalelor fabricate de catre angajatii Foxconn, pentru cei de la Foxconn problema este complicata deoarece multi dintre anagajati nu sunt indeajuns de experimentati pentru a isi indeplini job-ul, iar in final se ajunge la proteste. Probabil in lunile urmatoare vor avea loc alte proteste, iar Apple nu va reusi sa acopere cererea de pe piata din cauza faptului ca sute de terminale iPhone 5 nu sunt produse zilnic la Foxconn.

  Partea buna pentru noi este ca viitoarele loturi de terminale iPhone 5 vor avea toate problemele rezolvate.

 • Andrei M.

  Atunci sa se duca sa asambleze samsung-uri 🙂

 • Anonim

  Ai gresit forumul plasticare

 • @Andrei M.: Si la Samsung exista exact aceleasi probleme. Alea nu sunt promovate pentru ca nimanui nu ii pasa de asta.

 • Andrey

  Cum ti-am zis si pe Facebook Zaone.E primul lot e normal sa aiba probleme :P.Dupa aia se rezolva simplu ca buna ziua !

 • Ok, si cine nu stia asta ?:))

 • Santos

  Mi se pare aberant sa crezi ca e ok ca primul lot sa fie cu probleme. Adica dai 7 800 euro ca sa ajungi cobaiul lor? :))))

 • Ti se pare aberant pentru ca nu stii cum functioneaza chestiile astea.

 • Santos

  ce-mi place cand vb in necunostinta de cauza. ma amuz

 • Amuza-te si eu ma amuz cand vad oameni care cred ca vreo companie din lumea asta a lansat vreun produs perfect din prima.

 • Victor Bulgar

  @Santos, este aproape imposibil ca vreun produs abia lansat sa fie ideal, asta din cauza grabei de a lansa inaintea concurentilor si a unor etape omise din greseala la controlul calitatii. Crezi ca produsele cu probleme sunt afectate intentionat?

 • Santos

  Baieti, am lucrat pentru compania in cauza. Sunt satul de toate prostiile pe care le aud. Americanii sunt indoctrinati cu brandu asta, se pare ca si voi incepeti.
  Am avut destule iphonuri (si produse apple) incat sa zic ca sunt extraordinare, pe mine m-a plictisat insa monotonia din ele si de aia am renuntat de vreo 4 luni. Astept lumia, ii dau o sansa.
  Referitor la un produs ideal….nu vreau un produs ideal, da nici nu vreau sa-i aud pe altii (care nici nu au iphone 5 probabil) ca “lasa ba, e ok si asa. ce-i aia 800 euro. vin altele mai bune”

 • Santos, cand cumperi un produs nou, din primul lot, te astepti sa aiba bube, asta e viata, asta e la toti producatorii. Daca nu-ti convine il schimbi sau il returnezi, e dreptul tau. Dar sa crezi ca primele produse, fabricate de oricine, sunt perfecte, imi da de inteles ca ai o gandire paralela cu cea a lumii in care traim.

 • Santos

  dau copy paste la ce am zis mai sus

  ” Referitor la un produs ideal….nu vreau un produs ideal, da nici nu vreau sa-i aud pe altii (care nici nu au iphone 5 probabil) ca “lasa ba, e ok si asa. ce-i aia 800 euro. vin altele mai bune”

 • Andrei78

  E o problema ca pe aceia nu ii intereseaza de 800 de euro ? Fiecare face ce vrea cu banii lui .

 • S@ntos: unde ai lucrat pentru compania in cauza, ca ai IP de Romania?

 • Claudiu daniel

  Daca conducerea ii preseaza se aplica proverbul :” PESTELE DE CAP SE IMPUTE “! Sa-i instruiasca suficient si totul va fi in regula ! Silviu si tu de unde stii ce IP ei are ? Poate a lucrat si a revenit omul in tara la asta nu te ai gandit

 • Hybrid

  Primul lot este ca si ruleta ruseasca…ai noroc sa fie perfect daca nu il returnezi life goes on…acuma va rog sa nu ziceti ca Apple e singurul producator cu probleme in primele loturi

 • Pingback: Foxconn neaga inchiderea unei linii de productie a iPhone 5 din cauza unei greve a angajatilor | iDevice.ro()