Google si Samsung pregatesc o tableta high-end cu ecran de 10 inch si rezolutie 2.560 x 1.600 pentru a concura cu iPad 3

  Tableta iPad nu are in momentul de fata vreun rival, indiferent despre ce segment al pietei vorbim, produsul inregistrand cele mai mari vanzari din intreaga industrie. Cei de la Google si Samsung nu sunt multumiti de acest succes al iPad si intentioneaza sa lanseze o tableta high-end cu ecran de 10 inch, rezolutie 2.560 x 1.600 si 299 pixeli per inch, sperand ca vor detrona tableta iPad. Noul produs al celor doua companii nu va fi ieftin, utilizatorii vor trebui sa plateasca probabil aproximativ acelasi pret precum in cazul tabletei iPad, insa vor primi Android in schimb-ul iOS-ului.

The 10.1-inch tablet will boast a pixel density that is higher than Apple’s third-generation iPad, said Richard Shim, an analyst at NPD DisplaySearch. The 2,560×1,600 display will have a PPI (pixels per inch) of about 299, said Shim. That tops the 264 PPI on the 9.7-inch 2,048×1,536 Retina iPad. “It’s going to be a high-end device,” Shim said — in contrast with Google’s $199 Nexus 7 and upcoming $99 tablet.

  Tableta va face parte din seria Nexus, nu va copia elemente ale iPad si probabil va genera destula atentie in randul consumatorilor. Daca va avea vanzari bune sau nu ramane de vazut, mai ales daca pretul de vanzare va fi relativ mare, tabletele Android scumpe nereusind sa convinga deocamdata consumatorii ca merita achizitionate. Totusi, pentru a face tableta atractiva, cei de la Google cer dezvoltarea mai mult aplicatii compatibile cu ecranele tabletelor Android, dar ramane de vazut cati dezvoltatori vor raspunde chemarii, avand in vedere ca Android-ul este foarte fragmentat.

  In concluzie, iPad va avea un competitor serios, sper, iar Apple probabil va privi linistita un an de zile pana in momentul in care va inova.

16 COMENTARII

  1. Google si Samsung….ma mir ca nu-si unesc fortele si cu LG, Motorola, Asus…etc… si sa se chinuie toti sa faca o tableta mai buna ca iPad.

  2. Eu cred ca cei de la Google ar trebui mai intai sa-si resolve problemele de sistem.Android-ul mananca foarte multe resurse nejustificat.Din aceasta cauza hardware-ul Quad Core domina tabletele Android si tot nu e de ajuns ca sistemu tot prost ruleaza.

  3. Nu pot accepta faptul că Samsung nu a realizat încă faptul că nu hardware-ul este succesul celor de la Apple ci platforma software. Desigur că cele două sunt interdependente.
    @Zao: cred că această tabletă de care vorbești are ca țintă alt segment de piață. În altă ordine de ideei, legat de display-ul pe care îl are iPhone 5, faptul că l-au făcut mai înalt și nu mai lat (16:9) va face pe viitor o tranziție mai ușoară la o altă dimensiune a ecranului, menținând același 16:9(acesta fiind standardul la momentul actual și se pare că și pe viitor).Pe viitor, în cazul introducerii unui display de 5″ aplicațiile vor rula în modul strech, asigurând o compatibilitate 100% (ibidem în cazul introducerii “retina display”).

  4. Locuiesc in Anglia iar dintre cei pe care ii cunosc ,majoritatea s-au dus sa isi cumpere iphone dar din cauza unei mici economii la oferta unii dintre ei si-au cumparat alte modele de smartphone-uri cu care s-au obisnuit si spun ca sint OK.In concluzie nu cred o tableta cu specificatii hardware asemanatoare sau mai bune cu IPad-ul poate fi un concurent pentru Ipad la un pret apropiat.Trebuie sa fie mai ieftin cu 30 % ca sa aiba ceva vinzari si nici asa deoarece daca cei care nu si-au permis Iphone si au cumparat ceva mai ieftin este logic ca dintre ei nu foarte multi vor investi intr-o tableta pina le functioneaza calculatorul sau laptopul.

  5. Ipad-ul e intr-adevar cea mai buna tableta, momentan. Dar e bine ca incearca si altii sa scoata produse bune. Observ ca unii nu inteleg ca Android apartine Google ci nu Samsung, LG, Motorola etc. Deci e datoria Google sa optimizeze cat mai bine sistemul de operare incat tabletele sa il ruleze impecabil fara a fi nevoie de procesor X-core, X Mb RAM etc. Revenind la Ipad, consider si ca procesul de jailbreak aduce multe beneficii utilizatorului. iOS este cam restrictiv insa datorita restrictiilor ruleaza atat de bine. Si nu uitati de factorul pret. Cateodata pretul justifica o parte din diferente.

  6. Cred totusi ca principalul motiv pentru care nimeni nu atinge Ipad-ul este acest lant de productie-livrare-marketing care se realizeaza cu o eficienta aproape perfecta a costurilor. Cred ca asta nu pot atinge ceilalti, sa ofere tehnologie scumpa la preturi mici (da, produsele Apple sunt ieftine la ce ofera), in rest tehnologia e disponibila tuturor companiilor. Si nu putem afirma ca Samsung sau altii nu pot face asta la randul lor, ideea e ca Apple dispune de lichiditati imense si acel know-how dobandit in ultimii ani. Momentul cheie a ceea ce am expus mai sus a fost lansarea primului Iphone. Putem spune ca Jobs a dat lovitura secolului in bussines, Apple devenind cea mai valoroasa companie din lume. Totul i se datoreaza strict lui…pacat ca nu mai traieste.

  7. RG , Motorola=Google . Nu imi dau seama de ce Google colaboreaza cu Samsung sau LG pentru telefoane si tablete cand tocmai si-au cumparat ditamai firma Motorola .

  8. Ma uit la comentariile voastre si ma minunez. Parca sunteti toti virusat de i–device-iada.
    Sau mai bine zis , cum era cu fordul ? Orice culoarea doar negru sa fie.
    Chiar nu realizati ca fara concurenta REALA ( si sgs-ul o ofera) totul se duce de rapa?
    Intre ipad , iphone si restul aparatelor MODERNE sunt diferente mici . Testati produsele inainte sa dati cu piatra. Si eu la fel credeam pana am pus efectiv mana pe aparatele de la “concurenta” si mi am schimbat parerea.
    Intre o tableta SGS si un ipad sunt diferente destule dar in nici un caz pe partea pe care unii o descriu aici, androidul actual este super ok ( ma refer de la versiunile 3.2 in sus ). Pe partea de harware e nebunia lumii in care traim sa puna mega super CPU-uri fara rost, la asata n avem ce sa facem .
    hai sa fim contructivi si cat se poate de obiectivi.
    sanatate