Prima Pagina aplicatii Inaintea lansarii oficiale a iOS 6 Apple a fost avertizata de catre...

Inaintea lansarii oficiale a iOS 6 Apple a fost avertizata de catre dezvoltatori in legatura cu probleme aplicatiei Maps

  Aplicatia Maps din iOS 6 are probleme mari si nimeni nu poate spune ca Apple nu stia despre existenta lor inaintea lansarii aplicatiei pentru ca acest lucru este imposibil. Desi putini au adus in discutie acest lucru, mai multi dezvoltatori sustin acum ca au avertizat Apple in legatura cu problemele aplicatiei Maps din iOS 6, insa compania americana nu a reusit sa le rezolve in timp util. Desi multi dezvoltatori au avertizat Apple in legatura cu aplicatia Maps, aceste avertismente au venit abia dupa lansarea primei versiuni beta a iOS 6, moment in care Apple nu putea renunta la lansarea aplicatiei Maps, deci indiferent ce probleme existau, aplicatia trebuia sa fie inclusa in iOS 6.

I posted at least one doomsayer rant after each (developer) beta, and I wasn’t alone. The mood amongst the developers seemed to be that the maps were so shockingly bad that reporting individual problems was futile. What was needed wasn’t so much an interface for reporting a single point as incorrect, but for selecting an entire region and saying ‘all of this — it’s wrong. During the beta period I filed bug reports with Apple’s Radar system (notorious for being ignored), posted on the forums several times, and e-mailed multiple people within Apple’s MapKit team to voice our concerns.

  Dezvoltatorii au folosit forumurile Apple pentru a isi spune parerile negative in legatura cu aplicatia, Apple si inginerii sai au vazut totul, insa nu puteau face prea multe. Parerea unor dezvoltatori este ca aplicatia Maps are atat de multe probleme incat ea nu trebuia lansata impreuna cu sistemul de harti, insa Apple nu avea de ales din moment ce a anuntat-o si a spus ca ea va fi disponibila oficial in iOS 6. Compania si-a asumat un mare rist prin lansarea acestei aplicatii, a stiut consecintele, iar acum incearca sa repare situatia prin repararea aplicatiei Maps, dar si a imaginii care probabil a fost afectata dupa acest scandal.

This has been a frustrating experience for us and we don’t care where the imagery comes from, we just would like our customers to be able to have the same experience within our app when they update from iOS 5 to iOS 6. Instead, the OS upgrade broke some of the features we built within our application despite being told that only the imagery would be swapped out.

  Aplicatia iOS 6 Maps nu a stricat doar experienta utilizatorilor ci a redus si functionalitatea unor aplicatii, insa dezvoltatorii se asteptau probabil la asemenea lucruri avand in vedere ca pe toate perioada de testare a sistemului de operare au incercat sa ii convinga pe ce de la Apple sa rezolve problemele. In final Apple a facut cum a vrut, de aceasta data a gresit si sper ca a invatat ceva din intreaga problema.

 • JeNeI

  Eu oricum si anterior iOS6 nu foloseam si inca nici nu folosesc maps pe post de GPS,pentru asta exista iGo MyWay 😀

 • JohnnyD

  Ca sa folosești Maps îți trebuie net puternic eu pentru o localizate in Iași am consumat aproximativ 10 mb de trafic de date . Așa ca sa parcurgi o distanță de la Iași la Bucuresti cred ca îți consuma vre-o 2 Gb de trafic așa ca folosim aplicații gen Navigon sau iGo si e moca ca doar nu avem receptor GPS degeaba

 • Claudiu daniel

  Alte probleme mai grave apar la alte aplicatii care foloseau hartile , cum spune si articolul , astfel se deterioreaza experienta de folosire a terminalului sau chiar ajunge a fi unitilizabile acele aplicatii … trist….

 • Darie

  @Johnny – Chiar sa stii ca nu e asa … Cred ca mai aveai tu ceva deschis de papa net … Cel putin daca scoti imaginile satelit (care in Iasi oricum is de pe vremea cand satelitii filmau alb-negru se pare …) nu mananca aproape deloc …

 • JohnnyD

  Cred ca știu ce am afirmat Darie si poti încerca așa de curiozitate sa te localizezi unde in România(Bucuresti ca bag de seama ca ești bucurestean ca nu mai in Bucuresti satelitii fac poze color, când Google a făcut poze la România in București a făcut poze cu un satelit de ultima generație iar in Iași cu unul din al doilea război mondial asta așa ca sa te parafrez in treaba cu satelitul ) si sa îți verifica după aia netul