Prima Pagina A6 Apple angajeaza un important chip designer al Samsung

Apple angajeaza un important chip designer al Samsung

  Jim Mergard este omul care a ales sa paraseasca Samsung pentru Apple si cred ca in viitor vom auzi destul de multe despre el. La Samsung Mergard lucra ca si chip designer si era un membru important al echipei care dezvolta viitoarele chip-uri ce urmau sa ajunga fie in terminale mobile sau chiar in laptop-uri ori servere. Mergard a lucrat timp de 16 ani de zile la AMD, a fost vicepresedinte acolo si este specializat pe dezvoltarea de chip-uri pentru laptop-uri low-end, servere si mai nou terminale mobile, iar Apple poate spune ca are foarte mare noroc din moment ce a reusit sa il angajeze.

  La Samsung Mergard a lucrat in principal la dezvoltarea de chip-uri pentru servere, insa la Apple si-ar putea asuma fara probleme un alt rol, poate chiar mai important. In ultimii ani Apple si-a dezvoltat propriile chip-uri pentru iDevice-uri, anul acesta a conceput chiar si procesoarele din acele chip-uri, iar intentia companiei de a merge mai departe este clara. Apple doreste probabil sa isi dezvolte propriul hardware pentru toate produsele sale, dorecte sa renunte la dependenta de terti producatori si prin angajarea unor asemenea oameni are sanse mari sa reuseasca.

 • Toma

  “doreste probabil sa isi dezvolte propriul hardware pentru toate produsele sale” foarte bine, pt. macuri o sa fie ceva gen iOS 6 Maps, pana cand vor ajunge ei la nivelul nvidia etc. mai e mult 😀

 • Asa cum chip-ul A6 este varza, dap, ai dreptate.

 • Vali

  Zaone – pune ghilimele , ca mă sperie enuntul tau . A6 este printre cele mai bune procesoare existente la ora actuala

 • Poftim?

 • Andrei M.

  ‘Apple poate spune ca are foarte mare noroc din moment ce a reusit sa il angajeze’. Ha? I-a fost facuta o oferta ce nu a putut fi refuzata. Simplu 🙂

 • Nu toti oamenii tanjesc dupa bani. Mentalitatea din SUA e foarte diferita de cea de aici.

 • Florin

  Omul ăsta are alte motivații decât banii. De la un anumit nivel, ai nevoi elevate, de afirmare, de realizare… Poate a primit să fie VP pe hardware la Apple… Bravo tuturor, sper să iasă ceva bun din toate astea.

 • Point

  Ohhh acum sa te tii cu copy paste,o sa copieze tot de la samsung….

 • That would be a nice change.