Inaintea televizorului, Apple ar putea revolutiona telecomanda

  De luni de zile se tot zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze un televizor care ar urma sa schimbe aceasta industrie, insa deocamdata am avut doar zvonuri si nimic palpabil. Contrat cu tot ceea ce s-a spus pana acum, un analist american sustine ca strategia celor de la Apple nu ar fi de a schimba televizorul, ci telecomanda acestuia, adica dispozitivul folosit pentru a il controla. El spune ca Apple TV-ul si iDevice-urile ar putea sta in centrul acestei revolutii, Apple gandind o aplicatie speciala cu ajutorul careia utilizatorii ar putea controla interfata Apple TV-ului, o interfata cu mult mai multa functionalitate decat cea pe care o stiti cu totii.

With iCloud, we don’t see any reason why Apple wouldn’t eventually allow an iPad to be an interface for the TV — to perform basic computing tasks with a virtual keyboard like checking emails and calendars, surfing websites, editing your PhotoStream and even chat with iMessage. These tasks would clearly infringe further on tasks usually earmarked for desktops and laptops — and the iPad and Apple TV combination doesn’t even require Apple to get into the TV market.

  Practic utilizatorii ar putea folosi un iDevice pentru a schimba canalele, pentru a vizualiza lista de canale, pentru a naviga pe web, pentru a verifica email-uri, sau pentru orice alte task-uri pe care de obicei le-am face pe un alt dispozitiv. Partea interesanta este ca functionalitatea acestei aplicatii ar putea fi aplicata si pe alte televizoare destepte, nu doar pe Apple TV, iar in acest fel compania ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a isi controla propriul televizor direct de pe un iDevice, lucru care in momentul de fata nu este posibil decat cu accesorii speciale.

  Ca sa fiu sincer aceasta teorie pare mai plauzibila decat cea care sugera lansarea unui televizor produs de catre Apple, insa Apple a testat un televizor, probabil a hotarat ca deocamdata nu este momentul oportun pentru a intra pe piata si ar putea schimba lucrurile de la baza, cu o telecomanda.