Foxconn afirma ca iPhone 5 este smartphone-ul la care exista cele mai mari dificultati in ceea ce priveste productia

  iPhone 5 este cel mai dorit smartphone al momentului, design-ul sau a fost apreciat si criticat de catre intreaga lume, insa din pacate terminalul este greu de gasit in magazine. Principalul motiv din spate stocurilor reduse ale iPhone 5 este procesul de productie, cei de la Foxconn afirmand ca iPhone 5 este smartphone-ul la care au avut cele mai mari probleme de productie pana acum. Un reprezentant al Foxconn a declarat neoficial ca angajatii companiei au avut nevoie de timp pentru a invata cum sa produca acest dispozitiv, design-ul sau fiind complicat si greu de reprodus fara greseli, insa compania si-a imbunatatit productivitatea in fiecare zi.

The iPhone 5 is the most difficult device that Foxconn has ever assembled.  To make it light and thin, the design is very complicated. It takes time to learn how to make this new device. Practice makes perfect. Our productivity has been improving day by day. It’s always hard to satisfy both aesthetic needs and practical needs. The executive said Hon Hai has taken steps to improve its productivity and address scratches on the metal casings of some new iPhones that were shipped. Hon Hai has recently implemented a new quality check procedure to reduce the chance of damages.  But he noted the iPhone 5 uses a new coating material that makes it more susceptible to scratching.

  Desi cei de la Foxconn se straduiesc sa produca multe unitati zilnic, inca exista terminale care ar putea fi livrate cu zgarieturi sau lovituri pe benzile laterlale, vopseaua folosita pentru aluminiul terminalului fiind destul de usor de zgariat. In ciuda acestor probleme, terminalul iPhone 5 se vinde extrem de bine, Apple nu reuseste sa suplineasca deocamdata cererea de pe piata si asta in conditiile in care terminalul a fost lansat in doar putin peste 30 de tari. Al treilea val de lansari, care trebuia sa includa si Romania, inca nu a fost anuntat din cauza acestor probleme de productie si pana in noiembrie sansele ca iPhone 5 sa ajunga in Romania sunt mici.

13 COMENTARII

  1. “design-ul sau fiind complicat si greu de reprodus fara greseli…” = marketing BS…
    Eu inca mai speram sa faca totusi ceva cu carcasa care se zgarie destul de usor, dar se pare ca sansele sunt din ce in ce mai mici… pacat! Poate in modelul 5S 🙂

  2. parca acum ceva timp Apple se lauda ca a bagat bani in fabricile partenerilor. in ce-a bagat? le-a pus aer conditionat birouri? asta daca e sa crezi BS apple & foxconn

  3. Voi de carcasa va faceți griji … ca se zgârie, puteți-l in vitrina si e ca nou, eu încă am varianta de iPhone 1’st Generation ce are carcasa metalică si chiar dacă e zgariat, pe mine nu mă deranjează … funcționalitatea e importantă.

  4. Păi așa vor putea să justifice vânzările mai slabe: ‘noi am vrut sa vindem dar nu am putut produce’. Înțeleg să fi fost greu să facă primul model de iphone, dar ce e așa greu cu ăsta?

  5. Ei chiar vand, tinand, cont ca am colegi care il cauta cu disperare pe aici prin Italia. Toti au , au avut stocuri limitate si momentan se gases doar la distrubuitorii de telefonie mobila….facand cozile aferente in zilele in care le primesc, chiar daca este din punctul meu de vedere cel mai slab produs de pana acum lansat de catre Apple se vine ca “painea calda”

  6. Domnule Zaone, unde a fost 4S mai slab?? Ca pana acum si dumneata ai detinut penultimul model si-l laudai de mama focui…numai intr-o comparatie o tineati pe aici toata lumea…pana si cu galaxy a3 se facea comparatie. E al doilea produs apqple (telefon) dupa iPhone5…ca valoare si putere. Si este superior lui galaxy s2, dar sub s3. Intr-adevar iPhone 5 este cel mai puternic smartphone de serie de pe planeta, insa imediat dupa galaxy s3 se afla 4S-ul…Nu uitati domnilor ca era pana mai adineauri era pe locul 1…

  7. Si zici ca se merita sa faci upgrade de la 4s la iphone 5 ?? Eu nu prea cred… Mai astept macar pana se termina garantia de 2 ani .. Pe urma mai vedem. E adevarat ca i5 are dual 3g adica merge mai repede pe 3G ? Ca am vazut stirea la protv, zaone cred ca ai uitat de asta, oricum la noi 4G o sa fie ff scump si ff slab la inceput, adica primii 2-3 ani.