Foxconn afirma ca iPhone 5 este smartphone-ul la care exista cele mai mari dificultati in ceea ce priveste productia

13

  iPhone 5 este cel mai dorit smartphone al momentului, design-ul sau a fost apreciat si criticat de catre intreaga lume, insa din pacate terminalul este greu de gasit in magazine. Principalul motiv din spate stocurilor reduse ale iPhone 5 este procesul de productie, cei de la Foxconn afirmand ca iPhone 5 este smartphone-ul la care au avut cele mai mari probleme de productie pana acum. Un reprezentant al Foxconn a declarat neoficial ca angajatii companiei au avut nevoie de timp pentru a invata cum sa produca acest dispozitiv, design-ul sau fiind complicat si greu de reprodus fara greseli, insa compania si-a imbunatatit productivitatea in fiecare zi.

The iPhone 5 is the most difficult device that Foxconn has ever assembled.  To make it light and thin, the design is very complicated. It takes time to learn how to make this new device. Practice makes perfect. Our productivity has been improving day by day. It’s always hard to satisfy both aesthetic needs and practical needs. The executive said Hon Hai has taken steps to improve its productivity and address scratches on the metal casings of some new iPhones that were shipped. Hon Hai has recently implemented a new quality check procedure to reduce the chance of damages.  But he noted the iPhone 5 uses a new coating material that makes it more susceptible to scratching.

  Desi cei de la Foxconn se straduiesc sa produca multe unitati zilnic, inca exista terminale care ar putea fi livrate cu zgarieturi sau lovituri pe benzile laterlale, vopseaua folosita pentru aluminiul terminalului fiind destul de usor de zgariat. In ciuda acestor probleme, terminalul iPhone 5 se vinde extrem de bine, Apple nu reuseste sa suplineasca deocamdata cererea de pe piata si asta in conditiile in care terminalul a fost lansat in doar putin peste 30 de tari. Al treilea val de lansari, care trebuia sa includa si Romania, inca nu a fost anuntat din cauza acestor probleme de productie si pana in noiembrie sansele ca iPhone 5 sa ajunga in Romania sunt mici.