Prima Pagina Apple Apple acopera partial costurile ridicate ale verificarii suplimentare pentru terminalele iPhone 5

Apple acopera partial costurile ridicate ale verificarii suplimentare pentru terminalele iPhone 5

  iPhone 5 a fost lansat in lumea intreaga avand cateva probleme destul de deranjante cu benzile laterale, ecranul si nu numai. In urma diverselor articole negative aparute in presa internationala, cei de la Apple au luat decizia de a face verificari mai stricte in ceea ce priveste terminalele iPhone 5 produse de catre Foxconn, insa verificarile suplimentare sunt si ceva mai costisitoare. Saptamana trecuta cei de la Foxconn au spus ca iPhone 5 este greu de produs, iar aceste verificari suplimentare a calitatii unitatilor creste atat costul cat si timpul de productie a terminalului.

  In fata acestei schimbari, un analist sustine ca Apple va suporta partial aceste costuri din profitul generat de catre terminalul iPhone, un lucru logic daca stam sa calculam cat castiga Apple la fiecare vanzare. Era perfect normal ca o companie ca Apple sa nu ceara mai multi bani pe terminalele sale pentru ca le verifica mai atent, ele trebuind livrate fara probleme din start, insa aceasta greseala ii costa destui bani, avand in vedere ca lunar se produc milioane de terminale iPhone 5.

 • Nicos

  Verificarile sunt pe tot fluxul de productie. Altfel nu vad cum s-ar incarca asa tare costul verificand doar cutiile inainte de livrare.
  Vom avea terminale finisate mai bine.

  Nicos

 • Adrian/iasi

  ” In fata acestei schimbari, un analist sustine ca Apple va suporta partial aceste costuri din profitul generat de catre terminalul iPhone, un lucru logic daca stam sa calculam cat castiga Apple la fiecare vanzare.”
  Nu pot sa fiu de acord cu asa ceva, nu ca sa intru in dezacord cumva cu zaone. Pur si simplu nu este corect ca apple sa corecteze calitatea lui iphone 5 prin ceea ce aduna din vanzarea terminalelor iphone 5 de pe piata. Adica cum, cei care le cumpara acum sau le-au cumparat pana acum sunt niste fraieri sau prosti, si raman cu ele asa cum sunt, predispuse oricand la deteriorarile pe care le stim si ceilalti, care le vor cumpara la un moment dat, vor cumpara niste terminale perfecte, din materiale mai bune?? Imi este greata de apple, sa ma scuze lumea, dar incet incet incep sa imi schimb parerea si sa ma reorientez spre altceva. Si eu astept iphone 5, dar pe zi ce trece sunt din ce in ce mai scarbit de ceea ce aud despre ei. Toate astea trebuiau prevenite, aveau timp, nu trebuiau sa le faca pe piele noastra. Procese civile, astea le trebuie, ca sa se invete minte!

 • Adrian/iasi

  Dar n-au ce sa verifice la cutii inainte de livrare, ca oricum ti se schimba telefonul daca il primesti zgariat, cu bateria zdranganind sau alte neconformitati. Trebuiau sa opreasca fluxul imediat ce au aparut sesizarile, sa reanalizeze situatia si sa inceapa productia de telefoane corespunzatoare din pct de vedere calitativ. Nu sa faca asta din mers, adica sa ma vanda iphone 5 cu probleme de fabricatie la fraieri ca noi, pana sa-si rezove ei problemele. Parerea mea!

 • Radu

  “Era perfect normal ca o companie ca Apple sa nu ceara mai multi bani pe terminalele sale pentru ca le verifica mai atent”

  Daca stam bine sa ne gandim fata de toate iphone-urile de pana acum apple chiar cere mai multi bani pe terminalele sale curente insa nu le-au verificat prea atent…ar fi strigator la cer sa mai faca si asta doar pentru ca sunt inapti sa se ridice la “standardele inalte” impuse chiar de ei. Daca fabricarea in China este considerata problema atunci sa le faca in California la pret cvadruplu…