Microsoft Surface are un sistem de operare ce ocupa 12 GB de spatiu

  Nu stiu cati dintre voi s-au intrebat de ce Microsoft Surface este disponibila in versiuni ce au spatiu de stocare de minim 32 GB, multi au privit acest lucru ca fiind unul benefic, insa in realitate lucrurile nu sunt chiar atat de grozave. Ieri inginerii celor de la Microsoft au anuntat ca Windows RT, sistemul de operare al tabletei, ocupa 12 GB de spatiu dupa instalare, incluzand aici suita Office si alte aplicatii Microsoft, deci o tableta Surface cu sistem de operare si aplicatiile sale instalate mai lasa utilizatorilor aproximativ 20 GB de spatiu liber pentru orice altceva.

  In comparatie, iOS-ul tabletei iPad ocupa doar putin peste 1 GB spatiu dupa instalare, utilizatorii avand la indemana peste 13 GB de spatiu(daca vorbim despre versiunea de 16 GB) in care pot instala aplicatii sau pot copia continut multimedia. Diferenta intre spatiul ocupat de aceste sisteme de operare este enorma, iar din pacate utilizatorii care achizitioneaza tablete cu spatiu de stocare mai mare nu obtin aceeasi cantitate de spatiu pe care o obtin cei care utilizeaza tablete iPad sau tablete Android. Presupun ca versiunea Pro a Surface va avea un Windows ce ocupa si mai mult spatiu, deci trebuie sa luati in considerare acest lucru cand faceti o achizitie.

28 COMENTARII

  1. “Ricardo Lopez said there will be about 20 GB of free space after Windows RT, Office RT, and “a bunch of apps.”
    Deci RT ocupa 12GB cu tot cu Office si restul de app, nu 12+8 cum e sugerat mai sus.
    Mersi.

  2. Macar pe tableta Microsoft poti sa pui card de memorie,banuiesc ca are si porturi USB si probabil si iesire HDMI,pe cand la iPad nu poti pune un card de memorie decat cu un adaptor si nu poti folosi cardul decat pt poze,la fel si cu adaptorul USB il poti folosi pt a conecta o camera,iar pt HDMI inca un adaptor…asa ca sa nu mai blamam tot ce nu este produs de cei de la Apple…Si eu sunt posesor de iPad si iPhone si recunosc cand cineva scoate pe piata ceva mai bun sau mai util decat produsele Apple.In schimb altiinu vad sau se fac ca nu vad si tot incearca sa scoata in evidenta doar posibile neajunsuri sau lipsuri ale produselor concurente Apple…

  3. poate pentru ca ocupa atat de mult pentru ca sunt aplicatii mai complexe?si inca ceva ,o fi spatiu mai mult la ios dar daca vrei sa vezi un film cu 3 playere diferite trebuie sa copiezi filmul de 3 ori in folderele aplicatiilor respective…mai bine sa asteptam sa apara si o sa vedem exact ce si cum

  4. pt mine e no buy din cauza asta. am iphone de 64 gb si ipad 2 de 64. pe ambele am msx 3 gb liberi in general. asta e ca mizeria aia de la android (intr-un fel) cumperi de 16gb si crezi ca sunt 16 insa de fap ai o partiyie de 2 + inca 12 gb … anyway prea multi gb ocupati de os. la surface. ar trebui sa fie geniala in rest si la un pret f bun pt a ma face sa trec la ea de la ipad..

  5. Zaone, voiam sa vad aÈ™a, ca fapt divers…pentru ca È™tiam ca cei de la Apple încearcă sa facă astfel încât OS X sa ocupe cat mai puÈ›in…si aveam o vaga impresie ca ocupa mai puÈ›in ca Windows RT

  6. mie problema asta mi se pare una minora… ii poti pune card… de cata memorie te tine buzunaru 🙂 cand dai atatia bani pe o tableta nu cred ca un card de memorie impune o problema de achizitie 🙂

  7. Avand in vedere ca ocupa 12 gb cu tot cu Office, tot mai raman 20, fata de 13 pe Ipad. Asa ca in privinta spatiului nu vad care ar fi problema (cel putin pentru aceasta versiune).
    Mai departe, ca OSX ocupa 5GB, IOS 1 GB si Linux 2 dischete si o lingurita nu e relevant pentru discutia de fata. Pana la urma e treaba lor pe cat il pun, cat timp produsul livrat e de calitate si spatiul ocupat de sistem nu afecteaza utilizatorul.
    Daca ar fi venit cu aceleasi preturi, dar cu o versiune de baza de 16 Gb, intr-adevar ar fi fost o greseala.

  8. Poate cel de la comentariul de mai sus a întrebat de OS X ca să știe dacă poate să transforme versiunea cu windows 8 a tabletei în hackintosh :))

  9. Zaone, vezi ca individul nu a mentionat ca Windows+Office are 12GB ci ca mai raman 20liberi. Dar cum stii si tu, 32GB nu inseamna 32GB ci vreo 27-28, iar cu Win+Office instalat pe 7-8GB cred ca e ok.

  10. In clipul de mai jos puteti observa port hdmi,USB clasic si micro SD. Comparatia cu tabletele actuale devine un pic fortata, adevarata comparatie se face cu laptop care ramane in avantaj datorita unitatii optice. Primul val de Surface va rula Windows 8 RT special pentru tablete dar anul viitor va aparea si o varianta de 128GB ce va rula Windows8 Pro pentru PC. Ma gandesc cum ar fi sa am Corel Draw sau Autocad si pe PC si pe tableta si nu pe Laptop atunci cand plec in teren.

    http://m.youtube.com/watch?v=P0m6tq8vK7E

  11. In sfarsit o tableta de produs nu doar de consum. Daca ma pot conecta la serverul de la birou, o cumpar fara discutii. Plus ca pe surface pro poti instala aplicatiile care ruleaza pe windows 7 desktop!!! Deci poti produce ceva cu ea, nu doar sa te joci. Comparatia surface pro cu ipad nu prea isi are sensul mai ales ca aia vine cu 64 si 128 GB. De fapt nici nu prea ma intereseaza cat spatiu ramane atat timp cat imi fac treaba cu ea si ma scoate din limitarile impuse de apple. Pe ipad in afara de browsing si jocuri nu prea ai ce sa faci

  12. Spre deosebire de iOS, din ISO-ul cu Windows poti sa scoti componentele de care nu ai nevoie si spatiul ocupat dupa instalare va fi in jur de 2GB, avand mult mai multe optiuni ca iPad-ul, chiar si versiunea RT. iPad-ul cu 13,3GB liberi nu are nici Office, nici drivere pentru continut multimedia (doar mov, mp4, m4v). Cu aplicatii care ar egala posibilitatile, iPad-ul ar ramane usor cu mai putin de 10GB.