Microsoft spune ca ecranul tabletei Surface este mai bun decat Retina Display-ul din iPad 3

18

  Tableta Microsoft Surface cu Windows RT are o rezolutie de doar 1366 x 768 pixeli, mult mai mica decat 2048 x 1536 cat are tableta iPad 3. In fata acestei diferente, multe persoane se intreaba de ce ar fi mai buna tableta celor de la Microsoft, iar un inginer al Microsoft a incearcat sa explice faptul ca ecranul acestei tablete ar fi mai bun decat cel al iPad 3. Conform lui, ecranul tabletei Surface foloseste tehnologia ClearType, iar asta maximizeaza rezolutia perceputa de catre utilizatori. El spune ca ecranul din Surface reflecta mai putina lumina, iar asta permite afisarea imaginilor la un nivel de detaliu mai mare, dar si cu un contrast mai bun.

The amount of light in a room and the reflections off the screen have a huge effect on the contrast of the display. In fact, a small amount of reflection can greatly reduce contrast and thus the perceived resolution of the display. With the ClearType Display technology we took a 3 pronged approach to maximize that perceived resolution and optimize for battery life, weight, and thickness. Doing a side by side with the new iPad in a consistently lit room, we have had many people see more detail on Surface RT than on the Ipad with more resolution.

  Desi a incercat sa puna intr-o perspectiva buna acest ecran de rezolutie mica, in momentul in care a fost intrebat de ce s-a ales folosirea unei rezolutii 1080p in versiunea Pro a tabletei Surface, din moment ce ecranul cu rezolutie mica e atat de bun, inginerul Microsoft nu a avut un raspuns la fel de convingator. Nu stiu cat de mult au utilizat cei de la Microsoft o tableta iPad 3, insa presupun ca toate explicatiile sunt facute doar in ideea de a convinge lumea ca rezolutia mica a Surface-ului e mai buna decat cea a Retina Display-ului, lucru pe care il cred doar fanii infocati Microsoft.

  Pana una alta tableta nu a ajuns pe piata, nu a fost testata cu aparate profesioniste si abia dupa aparitia unor asemenea teste vom afla cata dreptate au angajatii Microsoft.