Prima Pagina iPad 3 Microsoft spune ca ecranul tabletei Surface este mai bun decat Retina Display-ul...

Microsoft spune ca ecranul tabletei Surface este mai bun decat Retina Display-ul din iPad 3

  Tableta Microsoft Surface cu Windows RT are o rezolutie de doar 1366 x 768 pixeli, mult mai mica decat 2048 x 1536 cat are tableta iPad 3. In fata acestei diferente, multe persoane se intreaba de ce ar fi mai buna tableta celor de la Microsoft, iar un inginer al Microsoft a incearcat sa explice faptul ca ecranul acestei tablete ar fi mai bun decat cel al iPad 3. Conform lui, ecranul tabletei Surface foloseste tehnologia ClearType, iar asta maximizeaza rezolutia perceputa de catre utilizatori. El spune ca ecranul din Surface reflecta mai putina lumina, iar asta permite afisarea imaginilor la un nivel de detaliu mai mare, dar si cu un contrast mai bun.

The amount of light in a room and the reflections off the screen have a huge effect on the contrast of the display. In fact, a small amount of reflection can greatly reduce contrast and thus the perceived resolution of the display. With the ClearType Display technology we took a 3 pronged approach to maximize that perceived resolution and optimize for battery life, weight, and thickness. Doing a side by side with the new iPad in a consistently lit room, we have had many people see more detail on Surface RT than on the Ipad with more resolution.

  Desi a incercat sa puna intr-o perspectiva buna acest ecran de rezolutie mica, in momentul in care a fost intrebat de ce s-a ales folosirea unei rezolutii 1080p in versiunea Pro a tabletei Surface, din moment ce ecranul cu rezolutie mica e atat de bun, inginerul Microsoft nu a avut un raspuns la fel de convingator. Nu stiu cat de mult au utilizat cei de la Microsoft o tableta iPad 3, insa presupun ca toate explicatiile sunt facute doar in ideea de a convinge lumea ca rezolutia mica a Surface-ului e mai buna decat cea a Retina Display-ului, lucru pe care il cred doar fanii infocati Microsoft.

  Pana una alta tableta nu a ajuns pe piata, nu a fost testata cu aparate profesioniste si abia dupa aparitia unor asemenea teste vom afla cata dreptate au angajatii Microsoft.

 • Nice try

 • Caribbean

  Fani infOcati Microsoft:)) exista?????:))

 • Andrei78

  Adevarul e ca 1366 intotdeauna e mai mare decat 2048 .

 • Lucian

  Niste prosti, Google a stiut sa atraga developeri, membership-ul costa 25$/an iar IDE (Integrated development environment) e gratis, atat la Apple cat si la Google.
  Microsoft stiti ce preturi are? 🙂
  http://msdn.microsoft.com/subscriptions/hh442902.aspx

 • TyT

  Microsoft cred ca a innebunit , ei chiar nu stiu ca bataia doare :)??

 • Boros Geza

  Stay and wait. Suface 32GB sold out in primele 12 ore.
  E doar inceputul zic eu.

 • Julius

  Nu are nici o sansa fata de Ipad 3 din mai multe puncte de vedere.

 • Cosmin

  Zaoane vezi ca s-a epuizat deja primul stoc la comenzile online! Apropos de treaba cu pixelii parca tu spuneai ca degeaba ai quadcore ca nu se simte nimic in olus fata de dualcore.Vezi ca si aici sta treaba cam la fel.Sigur e altceva nu e obligatoriu ca o rezolutie mai mare sa insemne si un ecran mai bun .

 • CosminR

  Felicitari pt articol zaone. Exact cum spuneai tableta nici macar nu e lansata si nu are rost sa comentam… nici eu nu cred ca e mai bun ecranul.. dar nici nu cred ca va fi unul de care vre-un utilizator s-ar plange…. eu zic ca e doar o chestie de marketing…. si e una normala… fiecare vine si isi lauda produsul… nu e microsoft nici prima nici ultima companie care face asa ceva:)

 • Catalin

  Microsoft ar putea compensa diferenta de rezolutie fata de IPad doar daca Surface ar veni cu un OLED sau cu vreun alt tip de display care sa asigure un contrast mai mare si culori mai intense. Dar nu cred ca este cazul. Totusi display-ul de pe IPad e deosebit si greu de batut.
  La capitolul rezolutie display e de vazut si HTC J Butterfly, care o sa vina cu un ecran Full HD.

 • Catalin

  Am uitat sa specific ca HTC-ul e telefon, nu tableta.
  Scuze de double post

 • Danny

  Sigur e mai bun ca retina display numai minciuni !ce imi place de la microsoft nimic ba da doar windows 7

 • @Cosmin: Vom vedea, imi vine greu sa cred ca Surface-ul va afisa imagini mai clare si mai bune ca iPad 3, dar s-ar putea sa gresesc. La quad vs dual e demonstrata inutilitatea quad-ului.

 • djcata

  @Lucian vezi ca si Microsoft are IDE gratis iar cele cu bani nu se compare cu altceva de pe piata , in plus Apple isi scoate banii din alta parte , din hardware

 • Eu stiam ca au scos acel ClearType care inseamna sub-pixel rendering inclusiv din versiunea pentru PC a Windows 8. “Noul” ClearType e ceva la nivelul anilor 2000.
  http://www.osnews.com/story/25710/ClearType_dialled_back_in_Windows_8_s_Metro

 • Se pare ca au mancat oricum rahat.

 • Pingback: Un expert in ecrane pentru terminale mobile spune ca Retina Display-ul este superior ecranului Microsoft Surface | iDevice.ro()

 • Pingback: iPad 3 vs Samsung Galaxy Tab 10.1 vs Microsoft Surface RT - comparatie detaliata a ecranelor | iDevice.ro()