Prima Pagina Android Pentru prima oara in istorie, in lumea intreaga exista peste 1 miliard...

Pentru prima oara in istorie, in lumea intreaga exista peste 1 miliard de smartphone-uri active

  Conform companiei Strategy Analytics, la nivel global exista peste 1 miliard de smartphone-uri active in Q3 2012, aceasta fiind prima oara in istorie cand numarul de terminale destepte active depaseste aceasta cifra. In anul 1996 a fost introdusa ideea de telefon destept, de-a lungul anilor ea a evoluat, iar in momentul de fata peste 1 miliard de dispozitive de acest gen sunt active la nivel global. Acum exact un an de zile existau 708 milioane de smartphone-uri active in toata lumea, acum cifra a ajuns la 1.038 miliarde, majoritatea dintre ele ruland iOS si Android OS.

The iPhone revolutionized smartphone design and it catalyzed industry growth. By the third quarter of 2011, we estimate there were 708 million smartphones in use worldwide. After a further year of soaring demand, the number of smartphones in use worldwide reached 1.038 billion units during the third quarter of 2012.Most of the world does not yet own a smartphone and there remains huge scope for future growth, particularly in emerging markets such as China, India and Africa. The first billion smartphones in use worldwide took 16 years to reach, but we forecast the next billion to be achieved in less than three years, by 2015.

  Apple a vandut peste 250 de milioane de iPhone-uri in ultimii ani, in cazul Android-ului cifra este probabil putin mai mare si teoretic am putea spune ca aproape jumatate dintre smartphone-urile active la nivel global ruleaza pe aceste doua sisteme de operare. Restul folosesc Symbian, Windows Phone, Bada OS si alte sisteme de operare mai putin cunoscute, insa important este ca smartphone-urile devin din ce in ce mai importante in viata oricarei persoane. Avand in vedere ca intr-un singur an s-au activat peste 300 de milioane de smartphone-uri la nivel global, ne putem astepta ca pana la sfarsitul anului 2013 cifra sa ajunga la 1.2 – 1.4 miliarde.

 • Andrei Neagu

  Si cand se preconizeaza ca o sa se depaseasca pentru a 2-a oara in istorie miliardul ?

 • great cornholio

  @Neagu sarcasm LVL over 9000. Apropos, smartphone destept?

 • Sebi

  Atunci cand or sa scada sub un miliard, si or sa creasca iar peste. Ai vrut sa pari tu un inteligent, da’ nu merge la toti.

 • Mihai

  Ce anume inseamna smartphone active? Poti sa intelegi mai multe lucruri.

 • @Andrei Neagu: Cand apar alte intrebari la fel de destepte.
  @Mihai: Pentru tine ce inseamna?

 • Caribbean

  Eh, asta credem noi ca pentru prima oara:)) dupa istoria pe care o cunoastem:D nu?

 • Anonymous

  Cifrele spun altceva: Android 61.8%, iPhone 18,8%, si restul pt toate celelate sisteme de operare.
  Din totalul de 1 miliard, Apple nu poate sa aiba 250 de milioane de iPhone-uri active – alea sunt totalul care s-a vandut in 5 ani – active sunt 180 de milioane, celelalte 70 sunt pe la gunoi sau reciclare.

 • Alexandru

  Noroc ca aveti femei care se tuf usor…

 • @Anonymous: Asta daca o iei pe gandirea ta si iei in calcul telefoanele low/mid end plus tabletele in calcul. La smartphone-uri cifrele nu sunt absolut deloc asa.

 • Anonymous

  Exacte de la smartphone sunt cifrele astea. De fapt ai postat si tu cu ceva timp in urma cifrele.

 • ntz

  zaone nu te mai certa cu,copii astia,se vad si ei destepti…. ai observat ca iconita de la maps drumul care arata sageata duce in apa:))))??!!!!??!!!

 • Daniel Ristea

  piata e saturata deja si se va duce in cap. lumea nu o sa-si cumpere smartphone in fiecare an.

 • @Anonymous: Eu nu am publicat cifre cu numarul de smartphone-uri active acum la nivel global, cu o impartire pe sisteme de operare.

 • Andrei Neagu

  @Sebi, da pentru ca practica ne arata ca lumea involueaza si tehnologia nu avanseaza! Dupa gandirea ta de la iphone 5 ajungem la nokia 1100, ca sa scada sub 1 miliard, apoi la iphone 6 ca sa creasca iara…

 • Adrian

  Zaone, imi poti spune, te rog, de ce nu mi-ai publicat comentariul anterior?
  Multumesc anticipat!

 • N-am nimic in spam. Daca era cumva o ironie sau un offtopic, a fost sters.