Apple dezactiveaza Java in OS X intr-un efort de a proteja utilizatorii in fata malware-ului

  Zilele trecute Apple a publicat un update pentru utilizatorii sistemului de operare OS X, acesta dezinstaland complet plugin-ul Java pe care foarte multa lume il utilizeaza. Decizia celor de la Apple nu are legatura cu vreo disputa avuta cu Oracle, ci are legatura cu problemele pe care le are acest software. In ultimul an platorma OS X a fost atacata prin intermediul Java, iar Apple vrea sa opreasca raspandirea necontrolata a viitoarelor versiuni de malware prin dezinstalarea Java-ului din OS X pentru toti utilizatorii.

This update uninstalls the Apple-provided Java applet plug-in from all web browsers. To use applets on a web page, click on the region labeled “Missing plug-in” to go download the latest version of the Java applet plug-in from Oracle.

Please quit any web browsers and Java applications before installing this update.

  Desi Java este dezinstalata de acest update, orice utilizator poate reinstala fara probleme software-ul, insa o face pe propria raspundere, Apple rezolvand problema prin stergerea sa completa din OS X.

5 COMENTARII

  1. Salut,

    Si ce implicatii are daca scoatem in afara de web-browser unde ei spun ca poti instala appletu din nou.

    Stiu ca Open Office foloseste, Photoshop din cate stiu

  2. @George: Nu poti folosi Java in browser sau alte aplicatii. Ei practic se spala pe maini de problema si o sa spuna ca toti cei infectati au facut-o din vina lor pentru ca au reinstalat Java.

  3. @ me
    Sunt tone de aplicatii care folosesc Java. Java nu ar fi periculoasa, daca imediat cum ar fi identificata o bresa de securitate, dezvoltatorul ar remedia-o cu un patch. Cand a aparut “flasback”, Oracle a scos imediat patchul, dar Apple nu a facut nimic cateva luni de zile, si astfel s-au infectat 670.000 macuri.
    Prin decizia luata, ei vor sa paseze problema remedierii ulterioare catre Oracle.