Comex nu mai este angajat al Apple, spune ca nu va mai dezvolta solutii de jailbreak in viitor

  In luna august a anului trecut comex uimea intreaga comunitate a utilizatorilor de jailbreak spunand ca a fost angajat de catre compania Apple, cea a carui iOS il exploatase de cateva ori prin lansarea unor solutii de jailbreak. Informatia a lasat multa lume cu “gura cascata”, insa iata ca uniunea cu Apple s-a rupt saptamana trecuta, comex plecand din cadrul companiei americane. Daca va intrebati de ce a fost el dat afara din cadrul Apple, ei bine raspunsul este unul hilar pentru unii, serios pentru altii, deoarece comex ar fi uitat sa raspunda unui email si contractul sau a fost desfacut.

  Comex nu a fost foarte generos cu aplicatiile, probabil nu vom afla vreodata adevaratul motiv in baza caruia a plecat, insa cei de la Forbes au discutat cu el si se pare ca acel email i-ar fi cerut sa spuna daca doreste sa continue sa lucreze la Apple, dar de la distanta. Comex ar fi uitat sa dea un raspuns acelei scrisori, iar omisiunea de a face acest lucru ar fi dus la aceasta despartire de Apple. Se pare ca in cadrul Apple scrisorile cu oferte de a prelungi un contract sunt considerate a fi foarte serioase, iar omisiunea de a raspunde la una va duce la anularea ei.

When I followed up with Allegra in a phone call, he explained that the email he forgot to answer was an offer to continue his employment at Apple as a remote intern. At Apple, apparently, offer letters are taken rather seriously, and Allegra soon learned that his had been rescinded. “I wasn’t too happy about it, but it didn’t seem like I was able to fix it,” he says. “So that’s what it is.” Allegra added that his departure from Apple was more complicated than just a forgotten email, and that “it wasn’t a bad ending,” but declined to say more.

  In final comex nu mai lucreaza la Apple, dar asta inseamna ca el va face in continuare solutii de jailbreak? Ei bine lucrurile sunt foarte complicate din acest punct de vedere deoarece contractul de angajare incheiat de el cu Apple i-ar putea interzice sa faca acest lucru. Comex nu stie sigur ce prevederi sunt in contract, insa probabil Apple a avut grija sa includa acolo o clauza prin care sa il oblige pe fostul angajat sa nu dezvolte solutii de jailbreak sau sa publice exploit-uri pentru iOS atat timp cat lucreaza la Apple, dar si pentru o buna perioada de timp dupa aceea.

  Cam atat despre comex si Apple, acum asteptam o solutie de jailbrek reala pentru iOS 6.