La o luna dupa lansarea oficiala, iPhone 5 este disponibil in Romania la preturi piperate

  Anul trecut iPhone 4S era lansat in Romania la doar o luna dupa lansarea oficiala din SUA si lumea intreaga, cei trei mari operatori din tara noastra punand oficial dispozitivul in vanzare. Anul trecut aveam cea mai rapida lansare oficiala a unui iPhone in Romania, insa anul acesta lucrurile sunt diferite si la o luna dupa lansarea oficiala a iPhone 5, dispozitivul nu este oficial disponibil in tara noastra. Aceasta stare de incertitudine a permis unor magazine online sa vanda terminale iPhone 5 cumparate din strainatate, insa avand putine in stoc au satisfacut putina lume si acum doar bisnitarii mai au terminale disponibile.

  Problema este ca un iPhone 5 cumparat de pe piata gri costa minim 850€ in versiunea de 16 GB, pretul fiind cu minim 20% mai mare decat cel al magazinelor Apple din Europa, insa cei care au bani primesc un iPhone 5 rapid. Din pacate operatorii de telefonie mobila din Romania nu au fost anuntati cand vor primi iPhone 5, in ciuda aiurelilor scrise de diversi jurnalisti, asa ca asteptarea continua. Am spus-o in trecut si repet, Apple va anunta intai cand va fi lansat iPhone 5 in Romania, apoi operatorii vor deschide o sesiune de precomenzi si in final terminalul va fi disponibi, in cantitati foarte mici, in magazine.

  Daca vreti sa cumparati un iPhone 5 de la operatori, va recomand sa urmariti cu atentie acest blog si sa faceti o precomanda imediat ce acestea se deschid, deoarece Apple nu va aloca un stoc foarte mare de terminale iPhone 5 pentru Romania.

31 COMENTARII

  1. Operatorii din Romania au innebunit cu preturile pentru iPhone.
    Am iPhone din 2008 luat pe abonament
    pe 3G am dat 700 lei; dupa doi ani mi-am prelungit abonamentul si mi-am luat 4 la 1000 lei iar acum, 4S este 1900 lei cu prelungirea abonamentului (acelasi abonament) … cred ca voi trece pe cartela doar cu net in curand si-mi iau iPhone 5 de afara …

  2. nu cred ca apple va mai lansa oficial iphone 5 si in tara asta de kkt dar pun aici un link cu un pret mult mai bun decat pe toate site-urile din romanica. sper sa fie si pretul cel real cel care il arata acolo. “http://www.pcgarage.ro/smartphone/apple/iphone-5-16gb-negru/”

  3. Un tel sa ajunga la 900€ deja e prea mult apple fiind in top profita si incarca preturile parerea mea ca nu merita acest tel ,hai 700$ cat a dat zaone pe el e ok dar nu 850-900€ la bani astia imi iau un super notebook cu configuratie de top

  4. Nici un site online care au preturi pana in 4000 ron nu au telefoane pe stoc…
    Restul le au dar sunt pusi pe japka preturi ca pentru romania

  5. Eu am iPhone 4 normal …asta sa lamurim de la început … Am butonat iphone4s care e doar un iPhone 4 imbunatatit un pic … Nu își justifica prețul … Iar acum cu iphone5 probabil o sa fie doar un iPhone 4s imbunatatit … Deci nu își justifica nici el prețul … Alt exemplu ar fi samsungul care au scos un telefon bun adică s2 si la urma au scos s3 … Adică același telefon puțin imbunatatit la mai mulți bani

  6. Cine e interesat de iphone, pot trimite din State.. In nici un caz la 900€. Probabil din noiembrie cand incep sa vanda fară contract.

  7. @Aikman: De la iPhone 4 la iPhone 5 diferenta e foarte mare, si nu doar la performante/ecran. De la S2 la S3 diferentele sunt intr-adevar mici, dar asiaticii au avut de la cine fura invata.
    @viorel: Sorry, dar ei de la inceputul lunii tot arunca date, de la 19 la 02 au trecut prin 3 articole, incercand sa ghiceasca, seceleanu e la fel ca buhnici, degeaba.

  8. Ce imi place de astia care se amagesc singuri zicand ca nu e diferenta intre iphone 4 si 4s , si pe cale de consecinta nici intre 4s si 5 …..

    Apropo , #3 Danny , cu 700$ iti iei mai bine un apartament in Bangladesh decat iPhone5 . Ca oricum nu conteaza la tine ce iei : notebook , bujie de avion , scooter , vaca gestanta , numai sa fie la pret mai mic decat iPhone5 .

  9. @Andrei: pot eu sa spun cu certitudine ca, pentru un utilizator, NU, nu este diferenta intre 4 si 4s. Pot spune asta pt ca am utilizat 4 (acum il are sotia) cat si 4s. Inafara de SIRI, nu vad alta diferenta. Dar, ma rog, deja am dat in offtopic.

    @zaone: am facut eu comanda la EvoMag si nu am primit nimic. Nici proforma nici nimic. Doar un email de confirmare a comenzii. Asta s-a intamplat acum aprox 3 saptamani.

  10. Nu stiu cum lucreaza evomag-ul, dar la quickmobile e specificat pe website ca la 2 – 6 saptamani de la achitarea integrata a terminalului este facuta livrarea.

  11. La astia la quickmobile, pe langa ca platesti tot telefonul in avans, timpul de livrare e total aiurea 2-6 saptamani (puteau sa spuna ceva de genul : termen de livrare anul asta sau anul viitor) ca doar ei nu au nicio obligatie/penalitate raportat la cumparator.

  12. Apple-ul ne ignora, ne desconsidera. Nu existam pt ei. Imi pare rau ca utilizez terminale apple si ca nu ma indur sa ma despart de ele…pt ca astia nu merita absolut nimic din partea romanilor; nici macar atentie.

  13. Zaone esti tare !? NU… cum sa zici ca la GS3 is diferente mici fata de s2 iar la 5 fata de 4s is mari cand de la 4s la 5 doar designul sa schimbat .. esti cel mai invidios om pe care l-am cunoscut vreodata..
    S3 are o rezolutie mai buna ca 5
    S3 a schimbat desgnul nu doar la lungit
    S3 a adaugat un cu totul noi design la Soft nu acelasi
    S3 a facut primul telefon 0 lag de pe android
    S3 …

    Apple a lungit ecranul
    Apple a imbunatatit putin rezolutia
    Apple a copoiat panorama de la Android
    Apple … nimic bun in rest

  14. @ProAndroid: Te-am moderat o data pentru ca mangaiai Android-ul cu multa pricepere, refuzis a intelegi ca nu ma intereseaza sa vad asa ceva aici. Uita-te la ce ai scris tu si mai vorbim dupa aceea de obiectivitate, invidie si alte cele. Asta desigur, numai daca esti capabil sa intelegi ce ai scris si cum este vazuta compozitia din perspectiva unui om care ar gandi obiectiv.
    PS: S3 fara lag e cea mai hilara afirmatie pe care am auzit-o in viata mea. Asta imi da de inteles ca nu ai pus mana pe telefonul ala cand a fost lansat, eu am facut-o, din pacate pentru tine e o minciuna ce ai spus.

  15. buna seara la toata lumea, parca era vorba ca se lanseaza si in Romania pe 21 oct. zaone stii cumva ceva despre lansarea in Ro la cei 3 operatori?
    De asemenea, as dori sa le transmit celor care considera Romania ‘o tara de kkt’ doar pt simplu fapt ca o companie americana nu are magazin aici ca sunt niste paduchi si poate ar fi mai bine sa emigreze in alta tara, poate in Afganistan sau poate Somalia….. poate va simti mai importanti acolo lesinatilor!

  16. zaone !!! mie tot nu mi se conecteaza wi fi ul singur ce sa i mai fac am facut tot ce mi ai spus reset la network si am facut chiar si restore:( ajuta maaaa!!!!! plz ms

  17. Cei imi mai place cearta dintre fanii android si apple 🙂 de parca le da firma respectiva 100000 de dolari daca ii sustin…iti place iphone cumperi iphone, iti place android cumperi android end of story…

  18. Prieteni vand eu iphoneul meu 5 alb de 64g la 900 euro. Inca nu este decodat dar va fi in max doua sapt prin compania de la care l-am luat. Nou, cu tipla pe el, in cutie, garantie…tot tacamul. Daca e vreunul amator o sa fiu in tara pe 10 nov. Emailul de contact il puteti vedea la numele meu.