Vodafone anunta lansarea primei retele 4G LTE din Romania

  Desi se zvonea ca pana la sfarsitul anului ar urma sa fie lansate primele retele 4G LTE in Romania, Vodafone a anuntat astazi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca va lansa prima retea 4G LTE in tara noastra. Reteaua lor ar putea fi prima nationala, deoarece alte companii au deja retele 4G in tara noastra, insa asta conteaza mai putin, important este ca ea va oferi viteze de pana la 100 Mbps in cateva orase din tara incepand cu 31 octombrie. Reteaua functioneaza in banda de 1800 MHz, este teoretic compatibila cu iphone 5, insa din cate imi dau seama ea va fi dedicata doar navigarii pe internet deocamdata.

Vodafone lanseaza prima retea LTE din Romania 

Clientii Vodafone din principalele orase ale tarii vor putea testa gratuit serviciile LTE, pana la lansarea comerciala

Bucuresti, 22 octombrie 2012 – Vodafone Romania anunta lansarea primei retele LTE din Romania, incepand cu data de 31 octombrie 2012.

Pana la lansarea comerciala a serviciilor LTE, care va avea loc la inceputul anului viitor, clientii Vodafone vor putea sa testeze serviciile 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in mai multe orase. Din 2013, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps.

“Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G” a spus Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania.

Mai multe detalii vor fi disponibile la evenimentul de lansare din 31 octombrie.

Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei. Romania este una dintre primele tari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.