Prima Pagina Apple O instanta din Olanda decide ca Samsung nu incalca brevete de inventie...

O instanta din Olanda decide ca Samsung nu incalca brevete de inventie ale Apple

  In Olanda o instanta a dat astazi o decizie intr-unul dintre procesele internationale dintre Apple si Samsung, compania coreeana fiind cea in favoarea careia s-a terminat totul. Apple a acuzat Samsung ca terminalele din seria Galaxy incalca un brevet de inventie care descrie diverse functii ale tehnologiei multitouch, inclusiv functia pinch to zoom. Instanta olandeza a decis ca Samsung nu incalca aceasta tehnologie prin smartphone-urile si tabletele din seria Galaxy, Apple nereusind deocamdata sa convinga vreo instanta ca aceasta tehnologie a fost incalcata de vreun producator.

A Dutch court has ruled Samsung Electronics does not infringe an Apple Inc patent by using certain multi-touch techniques on some of the Samsung Galaxy smartphones and tablet computers.  Apple argued in September in the Hague court that Samsung infringed its patent on multi-touch function, which lets users use two fingers at one time on a touch screen. “With these products Samsung does not infringe the claims that Apple has made,” the court said in its ruling on Wednesday. Apple has taken Samsung and others to court over the “pinch to zoom” function popular on smartphones and tablets. Apple lost a preliminary injunction on this patent in the Dutch courts last year and also lost its battle in the courts in Britain against HTC Corp, and in Germany against Samsung and Motorola Mobility, which is owned by Google.

  Instanta din Haga a afirmat ca decizia sa este similara cu altele date in cateva tari europene, si in acest moment e putin probabil ca vreo alta instanta sa decida diferit. Pentru Apple castigarea unui proces in Olanda reprezenta un obiectiv extrem de important deoarece acolo atacase compania care comercializeaza terminale Samsung in intreaga Europa, dar se pare ca nu a avut motive indeajuns de bune pentru a ii da in judecata. Apple va face desigur apel impotriva deciziei, insa apelul va fi cel mai probabil respins.

 • Anonymous

  Procesul era important pt Apple pt ca se vroia o lovitura decisiva data Android-ului. Se pare insa ca detectia multi-touch se realizeaza prin alta metoda in Android. In afara de America nu sunt multe instante care au dat dreptate Apple in aceasta batalie. Chiar si acolo, Oficiul American de Brevete, reanalizeaza multe din brevetele acordate cu prea mare usurinta Apple si care s-au dovedit a fi prior-art sau chiar rizibile – de exemplu rubber banding care a fost unul din punctele castigate impotriva Samsung iar acum e invalidat . O sa urmeze probabil, cele despre forme si icoane dreptunghiulare cu colturi rotunjite si multe altele.

 • Daniel Ristea

  sunt penibili cu procesele lor. varful penibilitatii a fost Nexus 7 prezentat de Apple. vai mama lor.

 • bogdan

  din cadrul “ba pe-a matii” :))

 • Smile

  Mai are cineva vreun dubiu ca apple nu poate castiga in nici o instanta de pe glob decat in cea din propria tara,the country of democracy!!!

 • Victor Bulgar

  @Smile, mai poate castiga in Japonia sau Australia.

 • D@niel/Smile:

  Dragi baieti si fete: global village e de rahat, tot asa cum in Romanai o instanta de la Brasov da o sentinta, iar o instanta de la Cluj o invalideaza. Olanda nu e o referinta in materie de justitie, chiar daca avem Curtea Suprema, cum intri in Haga, prima pe dreapta.

  Nu-ti trebuie un doctorat in design ingineresc, ca sa recunosti ca aproape toti au copiat designul Apple. Exceptiile: Nokia, Sony, Microsoft, partial HTC. Apropos de prior-art: ce legatura are (retoric) o cheie din sec. XVI cu una din sec. XXI?

 • Anonymous

  Cand vorbim de prior-art, ne gandim la forma dreptunghiulara cu colturi rotunjite a telefoanelor smart care a existat inainte de iPone – ex. LG Prada, ne gandim la forma tabletei iPad care a existat inainte – ex, Photo Frame Samsung in 2006, ne gandim la slide to unlock care a fot inventat de altii, ne gandim la designul MacBook, care este copiat de la Sony – ne gandim la multe lucruri pe care Apple le-a preluat de la altii si apoi si le-a atribuit ” cu nerusinare” , cum ar zice zaone , doar pt ca SPTO ( Oficiul American de Brevete) nu si-a facut treba cum trebuie.

 • Pingback: Apple obtine o decizie favorabila in fata ITC SUA, ar putea bloca vanzarea unor terminale Samsung | iDevice.ro()