Vicepresedintele Apple, Phil Schiller, sustine ca pretul tabletei iPad Mini va convinge consumatorii sa faca o achizitie

  Tableta iPad Mini va fi disponibila la preturi cu minim 130$ mai mari decat cele ale concurentei, Apple uimind destul de multa lume in momentul in care a anuntat modul in care va comercializa tableta. O parte dintre analisti spun ca pretul este prea mare, o parte spun ca pretul este prea mic, insa vicepresedintele Apple, Phil Schiller, sustine ca pretul este bun. Pe ce se bazeaza Schiller? Pe faptul ca tabletele Android concurente ofera o experienta de utilizare slaba si pe faptul ca multi consumatori sunt dispusi sa plateasca un pret premium pentru un produs care teoretic ar trebui sa le ofere o experienta premium.

The iPad is far and away the most successful product in its category. The most affordable product we’ve made so far was $399 and people were choosing that over those devices. And now you can get a device that’s even more affordable at $329 in this great new form, and I think a lot of customers are going to be very excited about that. Others have tried to make tablets smaller than the iPad and they’ve failed miserably. These are not great experiences.

  Chiar si in timpul conferintei de prezentare a iPad Mini a fost facuta o comparatie intre tableta si Google Nexus 7, insa mentalitatea celor de la Apple nu este noua. Compania s-a pozitionat intotdeauna ca fiind una cu produse premium care teoretic isi merita pretul, iar faptul ca pe piata nu exista produse bune din punct de vedere competitiv le-a dat posibilitatea sa nu se dezica de la tot ce au facut pana acum. Adevarul este ca tabletele Android nu conving lumea, adevarul este ca deocamdata tableta iPad nu are rival, si lansarea iPad Mini va decima, cel mai probabil, concurentele cu ecran de 7 inch.