Tim Cook spune ca vanzarile slabe ale iPad au drept cauza zvonurile ultimelor luni

  In conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q4 2012, Tim Cook a afirmat ca zvonurile publicate in ultimele luni au contribuit la scaderea vanzarilor tabletelor iPad. Desi multi analisti se asteptau ca Apple sa vanda macar 18 milioane de tablete iPad in acest ultim sfert fiscal, compania a anuntat ca a vandut doar 14 milioane de unitati, iar Tim Cook spune ca zvonurile publicate in lunile august si septembrie au motivat utilizatorii sa nu achizitioneze tablete in asteptarea altora mai bune.

In addition to all of that, it’s clear that customers delay purchases of tablets due to new product rumors, and these intensified in August and September.

  In Q3 2012 Tim Cook a spus ca vanzarile slabe ale iPhone-urilor au drept cauza aceleasi zvonuri, atunci avea dreptate, si probabil acum are la fel de multa dreptate, multa lume asteptand lansarea iPad Mini. Desigur ca aceasta scadere in vanzari are drept cauza si lansarea Google Nexus 7, a Amazon Kindle Fire HD sau a Microsoft Surface, insa nimeni nu stie cat de mult au afectat aceste produse intentia de achizitie a potentialilor clienti Apple.

12 COMENTARII

  1. Am zis acum cateva luni ca Apple a ajuns la apogeul cresterii, e ceva normal sa se intample repede intr-o piata schimbatoare, ca tehnologiile mobile. Cate pretexte n-ar gasi, vanzarile slabe ale iPhone-ului s-au datorat in principal aparitiei mult detestatului Galaxy S3, care, da, de unul singur, a fost vandut mai bine decat oricare iPhone in ultimul timp. Asta pentru a raspunde celor care mereu se tin de pretextul ca Apple e singura, Android fac multi. M-am referit doar la un produs, continuarea caruia va avea succese impresionante, indiferent ca cuiva nu-i plac ecranele de 4,8″ sau Androidul. Si apropo, stimez Samsung pentru incercarile de a oferi ceva pe gustul tutror, ei produc indiferent daca e cererea mare sau nu, in schimb Apple inchide proiectele “fara succes”, care de fapt pur si simplu nu-i aduc bani, negandindu-se la cei care s-au folosit…

  2. Samsung nu anunta niciodata cate Galaxy S vinde , anunta doar smartphonuri unde majoritatea sunt Galaxy Y sau altele marunde de 100 de euro . grosul vanzarilor la ei vine din televizoare si aspiratoare nu din seria S a Galaxy .

    Si in 2012 IPhone a fost cel mai vandut smartphone , desi per numar de unitati (nu si profit per smartphone) Samsung probabil are mai multe datorita smartphonurilor low-end.

  3. @Andrei78, imi dai vreo sursa unde ma conving ca din aspiratoare si televizoare e grosul vanzarilor? Eu zic ca e practic imposibil, sa aiba aceleasi venituri cu aspiratoare, cum are cu S3-ul, ar trebui sa vanda vreo 300 milioane! Iti dai seama, sper. Iar aici http://www.gsmarena.com/samsung_q3_report_operating_profits_reach_74_billion-news-5000.php scrie ca departamentul de comunicatii mobile a avut o crestere puternica, contribuind cu 26,25 miliarde $ la veniturile totale (47,5 miliarde, devansand Apple), deci mai mult de jumatate. Sa inteleg acum ca aspiratoarele fac parte din comunicatii mobile, sau comentezi tu fara sa te asiguri inainte?

  4. Cu cât scad vânzările Apple cu atât e mai benefic pentru utilizatori. Compania va fi nevoită să aducă lucruri noi, mai puternice și mai capabile de competiție.

  5. daca e sa ne luam dupa articole de pe net unde se minte cu nerusinare , toti am fi experti in trimestre fiscale ale diferitelor companii.Samsung vinde multe televizoare si cam asta ii tine pe ei pe linia de plutire.Ei sant numarul 1 la televizoare LED,lcd.Consider ca divizia de comunicatii intr-adevar le aduce venituri considerabile dar nici pe departe cat scot din televizoare.