Prima Pagina Android Platforma iOS este in continuare cea mai buna pentru advertiseri

Platforma iOS este in continuare cea mai buna pentru advertiseri

  Cei de la Opera au prezentat recent rezultatele situatia segmentului de avertising mobil in Q3 2012 si printre informatiile oferite in documentatie au afirmat ca platforma iOS este cea mai profitabila pentru advertiseri. Practic ei spun ca pe aceasta platforma se inregistreaza cei mai multi bani din afisarea materialelor publicitare pe pagini web, posesorii de iDevice-uri avand cea mai mare disponibilitate de a da click pe un asemenea banner publicitar. La distanta mare de ei urmeaza posesorii de terminale Android, in timp ce utilizatorii de terminale BlackBerry sau Symbian se claseaza pe pozitiile 3 si respectiv 4.

Once again, this quarter, iOS leads the pack in monetization performance with an average eCPM of $1.64. This outperforms the global average eCPM of $1.31 by over 25%. The overperformance of mobile web is attributed to the relative scarcity of impressions, which results in a higher eCPM for publishers.  Among all of the publisher categories, Business, Finance & Investing generates more revenue per impression than any other publisher category. However, this last quarter, the rapidly growing Sports category — closely followed by Music, Video & Media — caught, and then overtook, the Business category in terms of total revenue.

  Pozitionarea platformei iOS ca lider in acest segment vine ca o consecinta normala a faptului ca iDevice-urile sunt in general mult mai des utilizate pentru navigare pe internet in detrimentul altor terminale mobile. Deocamdata iOS-ul este lider, insa pe masura ce tot mai multe terminale Android se vor conecta la internet, diferenta dintre platforme se va reduce simtitor, asta desigur daca acele terminale vor fi in final utilizate si pentru a deschide cate o pagina web.

 • Alex

  De ce crezi ca diferenta se va reduce simtitor ? De ce nu crezi ca va creste ? Pana la urma Apple dupa cum sti si tu scoate produse cel putin la fel de bune decat android-ul ( sa fim seriosi ca sunt mult mai bune ). Eu zic ca foarte bine poate sa se mareasca diferenta. Daca scoti mai multe produse proaste sau indoielnice sau nu mai bune decat concurenta nu este neaparat sa castigi cote de piata.

 • Alexis

  1. Nu mi se pare relevant articolul pt tara noastra. Din ceea ce am vazut eu posesorii de android nu prea au net pe smartphone (ia ganditi cumparati un samsung ace sau un htc j si va faceti un abonament de net de peste 10€?). Dar oare cât este abonamentul pt un iPhone?
  Eu prin diferite rasuciri am un abonament f. bun de 18€.

  2. In legătura cu reclama: ce ar trebui sa deschid spamuri de pe orice blog cu limba umpluta de candida sau fata neteda? (Implicit si idevice.ro)

  3. Posesorii de blackberry utilizează telefonul mai mult pt mailuri optimizate. Ce in vine in cap ca exemplu sunt BSRii si DBSRii de la orange.
  In plus detinatorii de blackberry plătesc in plus un abonament de date pt acces la server (nu cei de la orange ca au net nelimitat pe telefonul lor :P).

  4. Cam atât 😉

 • @Alexis: Stai linistiti ca Opera nu vorbea de Romania, vorbea la nivel global. Sunt destui oameni interesati de reclamele alea pentru fata neteda.
  @Alex: E vorba de cantitate aici, se vand mai multe terminale Android.

 • Smile

  Atunci imi doresc si eu ca ios-ul meu sa devina foarte neprofitabil pentru advertisei,bai dar stii cum,datorii sa faca,acest lucru cumva este bun pentru noi?Eu din contra credeam si cred ca este nociv,wunt satul de rahhaturile de reclame cum zice Alex,in consecinta bravo android…Cat faza cu netul ca nu au bani,hai sa fim seriosi…..

 • Ideea e simpla, fara advertising revii la citit de pe pereti. Niciun website nu-si poate sustine activitate fara bani, asta e treaba acum. Nimeni nu munceste gratis, iar daca o face, atunci o face rar si prost. Prin advertising se sustine viata website-ului si implicit existenta lui, pe de alta parte rasplatesti si munca persoanelor care il intretin.

 • Alexis

  @zaone. Dacă statistica e la nivel global, adică implica sau nu România?!, atunci de ce in alte tari, cum ar fi cele din occident se păstrează la fel cota? Crezi ca sunt alte reclame mai interesante pe website-urile din Italia, Franța, Elveția, Anglia? Ei bine, nu! Din propria experiența.

  Iar tu crezi ca un posesor de blackberry își ia un smartphone pentru reclame? Tu crezi ca România e diferită la capitolul acesta? Nu!

  Iar oare de ce plătesc soft-ul de pe iPhone? Nu ca sa scap de reclame? Cică versiunea pro, adică fara advertising.

  Susțin reclamele precum sunt cele de la tv. Reclama mă susține si pe mine, dar nu aceea cu tembelisme.
  Un exemplu bun este cum idevice.ro face reclama la orange. Aștept cu nerăbdare cand nu o sa mai fiu invadat de cm. pt. slabire sau alungire. 😉