iPad Mini vs Kindle Fire HD, o scurta comparatie a ecranelor

  Apple si Amazon au dreptate cand isi lauda tabletele si le compara ecranele, insa vorbim despre un adevar partial pentru ca nu tot ceea ce spun oamenii de marketing se dovedeste a fi mereu adevarat. iPad Mini are un ecran mai mare decat Kindle Fire HD, in anumite conditii afiseaza mai multe lucruri, insa are o rezolutie mai slaba si mai putini pixeli per inch, iar asta o afecteaza foarte mult. Pentru a compara ecranele celor doua tablete, cei de la iMore au facut cateva scurte teste, nu foarte stiintifice, care pun in evidenta punctele forte si slabe ale tabletelor.

  iPad Mini are un ecran de 7.9 inch, rezolutie de 1024 x 768, 163 pixeli per inch si screen ratio 4:3, in timp ce Kindle Fire HD are un ecran de 7 inch, rezolutie de 1280 x 800, 216 pixeli per inch si screen ratio 16:10. Aceasta diferenta ofera tabletei Kindle un mare avantaj in portrait mode si tabletei iPad Mini un mare avantaj in landscape mode. In Portrait mode Kindle Fire HD ar trebui sa afiseze mai multe informatii pe ecran, in timp ce in landscape mode tableta iPad ar trebui sa faca acelasi lucru, insa calitatea imaginilor va fi evident mai slaba.

  Tabletele iPad au fost gandite sa functioneze excelent in landscape mode, in cazul iPad Mini lucrurile nu se schimba, ea avand un avantaj de rezolutie in fata tabletelor Android, iar in cazul navigarii pe web sau a utilizarii aplicatiilor ea va fi superioara celorlalt tablete cu ecran de 7 inch. Situatia se schimba complet in portrait mode, unde tabletele Android au superioritatea, insa nu trebuie sa uitam ca ele au ecrane cu mai multi pixeli per inch, deci toate imaginile vor fi mult mai clare.

  In final iPad Mini nu este total surclasata de competitie, insa nici nu se descurca grozav.