Prima Pagina aplicatii iPad Mini vs Kindle Fire HD, o scurta comparatie a ecranelor

iPad Mini vs Kindle Fire HD, o scurta comparatie a ecranelor

  Apple si Amazon au dreptate cand isi lauda tabletele si le compara ecranele, insa vorbim despre un adevar partial pentru ca nu tot ceea ce spun oamenii de marketing se dovedeste a fi mereu adevarat. iPad Mini are un ecran mai mare decat Kindle Fire HD, in anumite conditii afiseaza mai multe lucruri, insa are o rezolutie mai slaba si mai putini pixeli per inch, iar asta o afecteaza foarte mult. Pentru a compara ecranele celor doua tablete, cei de la iMore au facut cateva scurte teste, nu foarte stiintifice, care pun in evidenta punctele forte si slabe ale tabletelor.

  iPad Mini are un ecran de 7.9 inch, rezolutie de 1024 x 768, 163 pixeli per inch si screen ratio 4:3, in timp ce Kindle Fire HD are un ecran de 7 inch, rezolutie de 1280 x 800, 216 pixeli per inch si screen ratio 16:10. Aceasta diferenta ofera tabletei Kindle un mare avantaj in portrait mode si tabletei iPad Mini un mare avantaj in landscape mode. In Portrait mode Kindle Fire HD ar trebui sa afiseze mai multe informatii pe ecran, in timp ce in landscape mode tableta iPad ar trebui sa faca acelasi lucru, insa calitatea imaginilor va fi evident mai slaba.

  Tabletele iPad au fost gandite sa functioneze excelent in landscape mode, in cazul iPad Mini lucrurile nu se schimba, ea avand un avantaj de rezolutie in fata tabletelor Android, iar in cazul navigarii pe web sau a utilizarii aplicatiilor ea va fi superioara celorlalt tablete cu ecran de 7 inch. Situatia se schimba complet in portrait mode, unde tabletele Android au superioritatea, insa nu trebuie sa uitam ca ele au ecrane cu mai multi pixeli per inch, deci toate imaginile vor fi mult mai clare.

  In final iPad Mini nu este total surclasata de competitie, insa nici nu se descurca grozav.

 • Serban

  Cumva ecran mai mare compenseaza cu nr pixeli mai putini…cumva continut vs claritate..cuma adica dupa cum vreau sa spun este un produs mai bun pt ca avantaje tabletelor de 7″ pixeli mai multi (mai clar) si pretul si cam atat. Avantaje ipad mini ecran mai mare si build quality exceptional. Deci 2-2 scorul final iar daca banii nu sunt problema 2-1 pt ipad

 • smile

  Serban esti fenomenal,defapt e 3-0 pentru ipad mini in viziunea ta,nu cumva sa fie mai prejos,bravo omule esti tare….
  Nu exista pe pamantul asta nimic care sa fie mai bun ca un produs apple,ce ecrane amoled,hd,cu rezolutii si pixeli gramada…Tot ce e de la concurenta e fix ….In schimb “fenomenalul” ecran din ipad mini matura pe jos cu tot.

 • Serban

  @smile: am pus clar pe foaie punctele forte ale ipad mini si ale celorlalti. Nu am luat partea nimanui. Cei care prefera design si build quality in detrimentul performanetelor aleg ipad mini clar!
  Nexus 7 e foarte misto ca pret si performante care nu sunt foarte departe decat ale lui ipad mini pt ca nu iti trebuie quad core sa iti ruleze fluent propriul tau software.

  Dezvantaj la ipad mini pe langa cei 163 ppi mai este si faptul ca peste 2 ani se cam stinge din viata si iti trebuie noua generatie ca sa poti rula aplicatii mai recente.

 • Dan

  Nu mai fiti atat de snobi. In UK un iPad mini porneste de la 269 de lire iar un kindle Fire costa doar 129 de lire.. Chiar nu vad cum ar putea justifica apple diferenta de pret, cu siguranta iPad mini nu este de doua ori mai bun decat kindle Fire.

 • Ia-o in Romania si te convingi de unde vine diferenta de pret.

 • Serban

  @Dan: intri intr-un joc demult mort. Daca gandesti asa tu consideri ca un S classe este de 10 ori mai bun ca o masina de 10.000euro? Nu dar deja orice diferenta costa din ce in ce mai mult

 • Hybrid

  Kindle-ul este si va fi in continuare o tableta de citit , daca Amazon nu vrea sa recunoasca asta este altceva

 • Singura problema care apare la orizont e clară : iPad mini nu este pentru iobagi , mai mult ea apare in Romania la prețuri mai mari decât in SUA . Morala o trageti singuri : un produs fantastic la un preț privilegii. Si așa tableta va fi cumpărată de snobi in virtutea inertiei ca imaginea se cumpara. Cei ce sunt “băieți buni ” sunt mult prea putini raportat la procentul snobilor. Apple a sesizat de mult acest aspect , pe câte Mokia nu l-a înțeles niciodată…

 • Smile

  Da serban imi place modul tau de gandire,ne luam tableta ca are design si ca e frumoasa,o iei cumva sa o pui pe post de bibelou pe mileul brodat si sufragerie sau sa te folosesti de ea,mai ce sa vezi,eu nu vreau un bibelou…l

 • Dan

  @zaone In cazul asta ce rost mai are comparatia cu kindle Fire HD? Si cate servicii sunt inutile pe iPad in Romania( apple maps, Siri – daca este pe ipad mini, passbook, newsstand, etc.)?

 • Serban

  @Smile: este clar ca nu esti persoana care pune accent pe calitate..si aici ma refer nu doar la tablete…ci si la modul de viata. Nu e vorba de bibelou e vorba de ce iti place,ce iti perimiti,sa folosesti sa utilizezi. SI ma refer la absolut orice, pornid de la tablete sfarsind la imbracaminte..E vorba daca te respecti pe tine insuti. Un ipad mini si peste 2 ani chiar daca hardware va fii depasit macar ramai cu ceva care folosesti day by day(mail/poze/web) pt ca are un feeling, pe cand restul peste 2 ani sunt depasite moral/estetic si cu o valoare de revanzare nula.

 • @Dan: Siri il poti folosi, maps la fel, newsstand la fel, passbook-ul e inutil. La amazon e vorba de servicii indisponibile in romania.