Iata 6 dintre cele mai urate produse Apple

  Jony Ive este in momentul de fata cel mai popular si mai aclamat designer industrial din lume, insa nu toate produsele fabricate sub comanda sa au fost grozave. In discutie nu sunt aduse cele din ultimii ani, ci altele din anii in care el abia incepea sa lucreze la Apple si sa isi asume responsabilitati din ce in ce mai importante. Cei de la CNN au listat 6 dintre cele mai urate produse ale companiei Apple, mai jos avti pozele tuturor si o parte dintre ele au fost dezvoltate cand Jony Ive era vicepresedinte al diviziei de design.

Apple III – 1980

Macintosh Portable – 1989

JLPGA PowerBook 170 – 1992

Power Macintosh G3 All-in-One – 1998

Flower Power iMac – 2001

eMate 300 – 1997

23 COMENTARII

  1. Cu titlul asta nu prea ai nimerit….ideea este ca la timpul lor erau cum e acum ultimul laptop/ desk apple, faceau furori. Daca vrei sa faci complet articolul cauti recenzii de pe acea vreme si te uiti si la alte firme care au progresat odata cu timpul.

  2. Corect, pentru acea perioada aratau bine, orice a avut un inceput, si toate au fost patratoase si in timp au fost slefuite….sa ne uitam si la autoturisme…comparatia este identica.

  3. Sunt de aceiasi parere, par urate pt ca sunt modele vechi depasite, dar la vremea lor erau dragute. Nu trebuie sa uitam de unde am plecat. Tin minte ca primul meu calculator nu arata asa de bine ca cele de mai sus, un 286 daca mai tineti minte.

  4. Am avut, cu ceva noroc, in anii 90-92, un Compaq portabil, un 386 SX, la fel de urat cum apare acum acele produsele din acei ani. Acela era design-ul. Lumea atunci, aici, se batea pe cate un Cobra, acele produse erau super! Acum par niste jucarii, asa cum peste ani un ipad o sa para o gluma!

  5. La acea vreme asta puteau, asta faceau, cam cu asta se multumeau. Anii au trecut, lucrurile s’au demodat, nu mai tin pasul cu moda. Astazi se poate ce se poate, e normal ca tehnologia si designul sa fie clasate ca produse inferioare (gasiti voi intrebuintare pentru inferioare)

  6. Zaone, ia uita-te te rog la o poza cu tine din anii 80, asta daca erai nascut pe atunci, si uita-te in oglinda acum. Ia zi-mi, sesizezi o oarece diferenta? La freza, la imbracaminte, alta privire, alt ceas pe mana dreapta si… a da, un smartphone in buzunarul de la spate. Sau ca sa-ti fie tie mai usor, ia de te uita peste niste foto de la revolutia din ’89. Nu-i asa ca tare urati mai erau oamenii aia? Dar ce sa vezi, tot noi eram dar au trecut 22 ani. Eh, acelasi lucru si la gadgeturi. Vrei sa stii cum arata primul computer din lume, googalit.

  7. Peste 10 ani o să ziceÈ›i, “vai dar ce frumoase erau în 2012” pentru că aÈ›i deÈ›inut unul. Dine È™tie ce o să apară peste 10 ani… cai verzi pe pereÈ›i proiectaÈ›i din nasturii de la sacou.

  8. eu nu inteleg de ce erau urate primul si G3-ul.
    In 1980, Apple III era la fel sau mai frumos (daca se poate folosi cuvantul asta pentru vreun calculator de atunci..) decat restul “concurentei”.
    Iar G3-ul All In One din 98 imi place chiar si acum cum arata.

    Flower Power e doar un iMac normal de la acea vreme, doar ca are niste floricele in loc de o singura culoare….

    Iar un articol facut de niste oameni plictisiti, la fel ca filmuletul ala la misto de iPad Mini. Cand au facut altii tablete de 7” n-a mai ras nimeni de ei, cum face si Apple, gata, toti fac pe interesantii ca de forma naspa de cea de 7”. Vulpea si strugurii….

  9. Ati cam gresit-o cu articolul acesta. Pe vremea aceea, produsele respective faceau furori si in materie de altceva erau extrem de frumoase (erau chestii si mai urate). Pe acelasi pattern, peste 20 de ani puteti spune ca iphone 4 este urat rau. Normal ca va fi urat in comparatie cu ce va fi peste 20 de ani, dar acum arata foarte bine. Folositi verbele la timpuri potrivite.

  10. Chiar sunt faine unele. Au ceva special si acum. Dell IBM etc.. nu au avut niciodata nimic special.
    Ce pot spune acum ca Iphone 4s este mult mai frumos decat Iphone 5. 5-ul e o banalitate si arata ca trendul apple este spre stilul Samsung… materiale usoare ieftine si aspect nearmonios. Se duc la vale de acum. Le cam expira perioada de miscare din inertie generata de jobs.

  11. Mda, pe aceeasi idee atunci si muzica anilor ’60-’70 era naspa (desi facea furori pe vremea aia), si Renault 12 era naspa (desi, iar, pe vremea aia era privit ca o mare evolutie inclusiv in design), samd. Nu inteleg de ce onor colegii mai tineri de internet nu inteleg ca nu poti pune semn de egalitate intre “epoci”…
    @15.Adrian: fain zis 😉 Eu unul m-am uitat de curand la pozele mele din ’89 si, da, ma buseste rasul. Dar aia era “moda vremii”…

    Si, ca sa fiu ontopic, pentru ca pe unele le-am prins live:
    – poza 2: visam la asa ceva in ’89. In ’90 cand am intrat la facultate lucram pe Coral… Ce e in poza 2 e un vis pentru anii aia
    – poza 5: am si acum in calculator poze cu un iMac. Am fost impresionat de scula respectiva la vremea respectiva (cred ca era prin 2000).

  12. Flower Power iMac – 2001 e chjiar super produs fata de ce avea concurenta pe vremea aia. M-am jucat cu unul prin 2003 si era bestial sa ai un monitor cu un plastic glossy in care nu urlau coolerele, cu toate cele in el, decat un monitor Samsung imens din plastic alb ordinar care batea in galben in 6 luni si la care mai aveai atasat si un PC care cand pornea te trezea din somn daca erai in camera cu el. 🙂 Articolul mi se pare scris de unii care nu au auzit in viata lor de frumusetea unui Nokia 8210 care prin 2000 a maturat pe jos cu Bosch sau Alcatel care erau telefoanele vremii respective.

    pe celelate nu le-am prins, insa imi