Prima Pagina Apple Scott Forstall a fost fortat sa paraseasca Apple din cauza iOS 6...

Scott Forstall a fost fortat sa paraseasca Apple din cauza iOS 6 Maps

  Scott Forstall este SVP al diviziei care a dezvoltat iOS-ul si primul iPhone, el lucreaza la Apple de foarte multi ani, iar anuntul de aseara a lasat multa lume surprinsa. Desi publicul a ramas surprins, cei din interiorul Apple se asteptau probabil la aceasta decizie deoarece Forstall a avut un trecut destul de tumultuos. In ultimii ani el s-a certat cu destui membri ai conducerii pentru a isi impune dorintele, el este responsabil pentru felul in care functioneaza Siri si iOS 6 Maps, iar refuzul de a semna scrisoarea prin care Apple si-a cerut scuze de la utilizatori pentru aplicatia Maps i-ar fi pecetluit plecarea.

Forstall is not walking away; he was pushed. Potential factors that worked against Forstall: his design taste, engineering management, abrasive style, and the whole iOS 6 Maps thing. I also heard that Forstall refused to sign the letter apologizing for the mapping fiasco, sealing his fate at Apple. Seeing as Forstall oversaw and publicly demoed Siri and maps, we know at least that the Apple culture is intact: Forstall was the directly responsible individual, or DRI, on Siri and maps.

  Tim Cook ar fi dorit ca Forstall sa semneze scrisoarea publicata acum cateva saptamani de zile, el si alti membri ai echipei de conducere a Apple dorind sa isi ceara scuze pentru iOS 6 Maps, insa Forstall a refuzat sa faca acest lucru, afirmand ca totul ar trebui privit exact precum problema Antennagate. In fata refuzului lui Forstall sa isi asume responsabilitatea pentru propria creatie, Cook a semnat scrisoarea si in final a decis sa renunte la omul care a fost adus la Apple impreuna cu intreaga echipa a companiei NeXT, fondate de Steve Jobs.

In deciding how to manage the crisis, Mr. Forstall argued that the company could address the outcry without apologizing, as Apple had done when it shipped iPhones with faulty antennas a few years ago, one of these people said. Mr. Cook and others disagreed, these people said. Mr. Cook signed his name to the apology instead.

  In final schimbarea este buna, Jony Ive va avea grija ca iOS-ul sa arate extrem de bine si pentru noi acest lucru este binevenit.

 • Catalin

  Cine gresesete plateste!

 • Anonim

  Old Apple is gone,enjoy the rubish that’s left

 • Rubbish-ul asta era si inainte 😉

 • Radu

  Gresita miscare sa fii incapatanat sa refuzi sa iti accepti greseala si sa iti pui CEO-ul sa semneze o scrisoare in care compania isi cere scuze pentru ca nu ti-ai facut treaba corespunzator si la timp…

 • Fiv

  E bine ca se iau masuri atunci cand se greseste, asta nu poate insemna decat progres. IOS 6 este un update slab… de aceea nici nu l-am instalat, probabil ca mine mai sunt si altii!

 • Markovnikov

  Apple si-a uitat conceptul less is more

 • Swat

  Era de așteptat …

 • @Markovnikov: Nu l-a uitat, dar in fata hoardei de aplaudati carora le curge verde pe la gura trebuie sa ia niste masuri sa-si asigure suprematia. Majoritatea oamenilor de pe glob sunt usor influentabili si cei care au cea mai mare publicitate castiga, iar ideea de a sta jos si de a inchide gura nu e buna, nici cea de a metine lucrurile la fel ani la rand.

 • Victor Bulgar

  Probabil in viitorul apropiat vom auzi de la Forstall niste istorioare neplacute despre Apple.

 • Sunt destule neplacute si despre el. El s-a contrat cu multi la Apple si Jobs l-a tinut cat a stat acolo, insa fara el s-a dus departe. Acum cat de interesant va fi sa-l vedem pe Ive prezentand ceva nou la iOS?

 • liviu

  Prin natura jobului meu sunt un individ profund afectat de Apple maps care a inlocuit Google Maps.
  Nu ne foloseste la nimeni ca a fost dat afara , poate repunerea Google Maps ar fi bucurat mai multa lume. Faptul ca il da jos pe ala de la conducere nu ne incalzeste , sa se repare greseala cu cel putin ceea ce s-a stricat, S.J. nu ar fi lansat pe piata o astfel de gafa , el se gandea mereu la respectul fata de clienti .’
  Insa asa sunt geniile , de multe ori nu ii intelege nimeni. Parafrazez chiar:
  “Un geniu nu poate fi fericit si nu poate ferici pe nimeni”.
  Dupa furtuna o sa apara si soarele la hartile alea de la Apple…

 • Pingback: Angajatii Apple sunt fericiti in urma anuntului privind plecarea lui Scott Forstallesi for | iDevice.ro()