iPad 4 are un procesor de macar 1.4 GHz, este putin mai rapida decat iPhone 5 si de 2 ori mai rapida decat iPad 3 intr-un prim benchmark

  Vineri primele versiuni ale iPad 4 urmeaza sa ajunga in mainile utilizatorilor, iar un prim benchmark a aparut pe internet si el arata foarte interesant. Tableta pare sa aiba un procesor tactat la 1.4 GHz, fata de 1.3 GHz cat are cel din iPhone 5, iar diferenta in performanta fata de iPhone este de putin peste 10%. Daca ne uitam la iPad 3, atunci aflam ca iPad 4 are peformante de peste 2 ori mai bune, procesorul implementat de catre Apple oferind tabletei forta necesara pentru a rula totul cat se poate de bine pe ecranul Retina.

  Chip-ul A6x din iPad 4 are si un procesor grafic quad-core, insa importanta aici este frecventa la care este tactat procesorul. Cand iPhone 5 a fost lansat, aplicatiile pentru benchmarking spuneau ca el are un procesor de 1 GHz, insa in final s-a descoperit ca procesorul atinge viteze de pana la 1.3 GHz, deci in cazul iPad 4 am putea vorbi despre un procesor ce ar putea atinge viteze de pana la 1.7 GHz, insa in aceasta situatie difernta dintre ea si iPhone 5 ar trebui sa fie mai mare.