Fusion Drive poate fi utilizat si pe vechile Mac-uri

  Saptamana trecuta cei de la Apple au prezentat Fusion Drive, un sistem interesant care foloseste SSD-urile si HDD-urile intr-ul fel de matrice prin care imbunatateste experienta de utilizare a OS X Mountain Lion. Apple a spus ca acest sistem este disponibil doar pe iMac 2012 si Mac Mini  2012, insa un dezvoltator a reusit sa il activeze si pe un Mac Pro. Calculatorul sau ruleaza OS X Mountain Lion 10.8.2, un SSD si un HDD de 750 GB au fost utilizate, iar totul a functionat atat in formatul HFS+ cat si in ZFS.

Attached are a 120GB SSD (disk1) and a 750GB HDD (disk7) to my Mac. I attached the SSD via SATA to be sure that the system could figure out that it’s a SSD via SMART. The HDD is attached via USB. USB I chose to clearly see a difference in speed.

  Pe blogul sau dezvoltatorul descrie toata procedura de activare a Fusion Drive si pe alte Mac-uri decat cele oficial suportate, insa trebuie sa tineti minte ca totul functioneaza doar intre un Mac si un SSD. Practic sistemul foloseste SSD-ul ca un fel de cache pentru fisierele de pe HDD, permitandu-va sa le deschideti mult mai repede decat pe clasicul HDD.